2015-07-23

GIM szerkesztőségi rovatában ír a Duna Adatkocka pilot projekt ötletről

A GIM International szaklap júliusi számának Insider’s View rovatában "Földmegfigyelés és térinformatika a környezeti fenntarthatóságért" címmel közölt írást  a lap magyar szerkesztőbizottsági tanácsadójától. A cikk, amely megjelent a GIM elektronikus számában is ( http://www.gim-international.com/content/article/gi-eo-for-sustainable-environment) említi a HUNAGI, EUROGI és GSDI szervezetek ezirányú legutóbbi akcióit, törekvéseit. A cikkben említett Danube Data Cube ötlet bemutatására sor került azóta a júliusi Danube S3 Műhelyen  és az elgondolás felkeltette az EUROGI Közgyűlés, Magyarország Köztársasági Elnöki Hivatala Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának, de az Európai Bizottság Egyesített kutatóközpontja szakembereinek figyelmét is. Dr. Alessandro Annoni javaslatára július 30-án ezzel kapcsolatban megbeszélésre kerül sor Isprában a Duna Régió Stratégia és a Danube Reference Data Service Infrastructure JRC felelősével  Robin Smith-szel a Duna Adatkocka alkalmazás-orientált részének pontosításáról, majd a soron következő CEOS WGISS ülésig várhatóan kidolgozásra kerül egy ESA pilot terve az ESA ESRIN vezetésével.
A bécsi Duna Műhely előadásanyagai már letölthetőek az esemény weboldaláról: http://s3platform.jrc.ec.europa.eu/s3-in-danube-vienna-2015 Itt találhatóak a délutáni brainstorming-műhely jellegű tematikus párhuzamos szekciók anyagai is:

Big data and internet of things
Danube Data Cube HUNAGI/GSDI pilot ötletfelvetés az ESA ESRIN számára, itt az EUROGI bemutatásában
Smart meters
Internet of things related research activities
Unconventional Algorithms and Computing
Common actions and synergies in health


 A pilot ötletet a HUNAGI/GSDI képviseletében Remetey Gábor javasolta az ESA ESRIN számára pilot projekt megfontolásra a WGISS-39 májusi tsukubai plenáris ülésén a GSDI összekötői prezentációjában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése