2015-08-06

"A műholdas helymeghatározás 25 éve Magyarországon" konferenciát szervezők felhívása

Dr. Frey Sándornak, a FÖMI KGO vezető-főtanácsosának a Szervezők kérésére terjesztett közérdekű figyelemfelhívása minden érdekelt számára:
---------
"Felhívás „A műholdas helymeghatározás 25 éve Magyarországon” konferencián való részvételre, előadás, bemutató tartására
1990-ben érkeztek Magyarországra az első terepi GPS műszerek és az elmúlt 25 évben a technológia a gazdaságban és a mindennapi életben példátlan sikereket ért el. Ebből az alkalomból egy egynapos konferenciát szervezünk, ahol a történeti áttekintésen túl lehetőséget kívánunk biztosítani a műholdas helymeghatározás és navigáció hazai alkalmazási területeinek minél szélesebb körű bemutatására. A konferencia tematikájában meg kell jelenjenek a tudományos, terepi geodéziai és navigációs alkalmazások, szoftverfejlesztések.
Helyszín: Budapest, Földművelésügyi Minisztérium, Darányi-terem
Időpont: 2015. október 27., 10-16 óra között.
A megnyitó előadást Bernhard Hofmann-Wellenhof, a Grazi Egyetem professzora, a szakterület nemzetközileg elismert képviselője tartja.
Kérjük az érintett és érdekelt intézményeket, cégeket, szakembereket, hogy ha érdemes, érdekes mondanivalójuk van, jelezzék azt a szervezőbizottságnak a gps25@googlegroups.com e-mail címen. Az előadások tervezett időtartama 10-15 perc, de szakmai poszterek bemutatására is alkalmat adunk. Az előadás-javaslatokat a szervezőbizottság rendszerezi és mérlegeli, ezért a cím mellé egy néhány mondatos összefoglalót is kérünk.
Az előadási javaslatok beérkezésének határideje: 2015. szeptember 4.
A szakmai előadások mellett a műszer- és termékforgalmazó vállalkozások számára megjelenési, kiállítási lehetőséget biztosítunk, ennek feltételeit később pontosítjuk.
A részvétel ingyenes, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötött.
A szervezőbizottság tagjai:
Kenyeres Ambrus
Busics György
Rózsa Szabolcs
Szentpéteri László"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése