2015-08-06

CWIC telekonferencia a Data Cube technológiáról

A CEOS WGISS Integrated Catalog (CWIC) munkacsoportja e havi távkonferenciájának napirendjére vette a WGISS-39 ülésen bemutatott ausztrál és kenyai Data Cube technológia gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos kérdéseket.
Mivel a témakörben éppen ma készült el, és kapták meg az illetékesek  a múlt csütörtöki GSDI-JRC találkozó jegyzőkönyvét az ebben a témakörben folytatott megbeszélésről, a CWIC telekonferencia résztvevői arról kaptak tájékoztatást, hogy az ESA ESRIN várhatóan a szeptemberi WGISS-40 értekezletre összeállítja egy Duna Data Cube pilot projekt tervét (a GSDI/HUNAGI felvetése nyomán, figyelembevéve a JRC DRDSI projekt management szempontjait). A Yonsook Enloe (GSFC/NASA) által vezetett telekonferencia jól fogadta a tájékoztatást. Az USGS képviselője Kristie Kline (EROS Adatközpont) szerint ami kihívást jelenthet a felhasználók számára, az a nagy adatmennyiség hozzáférése, átvitele és feldolgozása illetve az, hogy az alkalmazási feladat megoldásához hogyan csökkenthető az adatmennyiség például a legmegfelelőbb adatok (pld spektrális sávok) megválasztásával.
A CWIC soron következő telekonferenciája szeptember 3-án lesz, remélhetően már az ESA részvételével. A WGISS és CWIC munkában 2006 óta, az első budapesti WGISS WGCV/Cal/Val ülés óta vesz részt a GSDI szervezet. Az összekötői képviseletet a  WGISS és a GEO felé a HUNAGI leköszönt főtitkára, 2011 óta a GSDI egyéni tagja látja el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése