2016-04-23

Végveszélyben van a földrajz a közoktatásban? - az Magyar Földrajzi Társaság petíciója

Közérdeklődésre számot tartó és közérdeket szolgáló friss hír megosztása: 

"Az utóbbi évtizedekben drámaian romlott a földrajz tantárgy helyzete a közoktatásban.
Közoktatási Kerekasztal 2016. március 22-i ülésén elhangzottak szerint (az 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet módosítása során) a földrajz tantárgy szinte teljesen eltűnne a szakközépiskolai (szakgimnáziumi) kerettantervből, A tervezett változások a természettudományos, azon belül földrajzi, földtudományi felsőoktatást is érzékenyen érintik. Ahhoz, hogy mindez ne történhessen meg, ahhoz, hogy a földrajz tantárgyat továbbra is lehessen tanítani az összes szakközépiskolákban, a földrajzos társadalom, és az ügyünkkel szimpatizáló közvélemény összefogására van szükség. A Magyar Földrajzi Társaság Alapszabályában deklarált célja - többek között - a magyar geográfusok tevékenységének társadalmi összehangolása és szakmai érdekképviselete. Ezért Társaságunk petíciót fogalmazott meg, melynek szövegét az MFT honlapján is részletes olvashatja, illetve letöltheti.
Amennyiben egyetért kezdeményezésünkkel, kérjük, írja alá a honlapon található petíciónkat és terjessze felhívásunkat tagságunk körein kívül is!
Ha lehetősége van a földrajz iránt elkötelezett érdeklődők körében is támogatókat találni ügyünkhöz, de nem bízik az online megoldásokban, kérjük, hogy a csatolt aláírási íveket nyomtassa ki, írja/írattassa alá és az aláírt íveket a Magyar Földrajzi Társaság postázási címére küldje el: 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Köszönjük támogatását!
Gábris Gyula, elnök         Mari László, főtitkár"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése