2018-07-13

Július 9-én megkezdődött az ENSZ magas szintű politikai fóruma a Fenntartható Fejlődési Célok (FFC) témakörben.

Az IISD naponta tudósít a július 18-ig tartó newyorki eseményről, melynek címe " Transformation Towards Sustainable and Resilient Societies".  
Az összefoglaló beszámolók itt követhetők nyomon: http://enb.iisd.org/hlpf/2018/ 
A földmegfigyelés az FFC témakörben július 17-én lesz ülés a GEO szervezet EO4SDGS munkacsoportja közreműködésével (erről hírt adok még), míg az ENSZ Statisztikai Részleg fennhatósága alatt működő GGIM (Global Geospatial Information Management) nemzetközi tanácsadói közösség szakértői bizottsága augusztus 1-3 között tartja ülését az ENSZ Központban. A szakértői Bizottság tematikus hálózatai közül az oktatóhelyek és kutatási intézmények hálózatát a GSDI korábbi elnöke Prof Abbas Rajabifard és a Milánói Műegyetem professzora, Maria Antonia Brovelli vezeti. Ebbe a hálózatba nagyon is indokolt lenne hazai közreműködőnek bekapcsolódni, hiszen az Agenda 2030 kihívásaival kapcsolatban a felvilágosítást az oktatási intézményekben, a fogadókészséget a döntéshozóknál egyidejűleg kell elősegíteni.
Az MFTTT  dr. Mihály Szabolcs vezette FFC munkacsoportja ebben saját szakterületét érintően elkötelezett és lehetőségei keretei között működik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése