Oldalak

2010-04-20

Együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék és a HUNAGI

Közlemény
2010.04.02.

"Együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék és a HUNAGI.

Az információs társadalom által nyújtott előnyök jobb kihasználása – ezen belül a térinformatikai technológia széleskörű megismerése és alkalmazása érdekében – 2010. április 2-án együttműködési megállapodás jött létre az Állami Számvevőszék és a Magyar Térinformatikai Társaság (HUNAGI) között.

A térinformatika korszerű és látványos eszközt jelent a jelentős társadalmi és gazdasági folyamatok feltérképezéséhez és prezentálásához, továbbá kiváló eszközt nyújt a közigazgatás működésének átláthatóbbá tételéhez. A HUNAGI több mint egy évtizede képviseli a hazai térinformatika intézményi közösségének érdekeit, kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszere révén jelentős mértékben képes elősegíteni a legjobb külföldi gyakorlatok hazai megismertetését és az informatikai szolgáltatások hatékony ellátását. A két szervezet közötti információ- és tapasztalatcsere révén a jövőben konkrét feladatok megoldásán keresztül is lehetőség lesz a térinformatikai megoldások alkalmazásának széles körű megismertetésére, illetve terjesztésére az állami feladatellátó rendszerekben.

Az ÁSZ által 2011 végéig uniós támogatással megvalósítandó ÁROP 1.2.4.-09-2009-0002. jelű antikorrupciós projekt célja a korrupciós kockázatok feltérképezése, továbbá az integritás alapú szervezeti működés képviselete és terjesztése. E fejlesztéshez fontos eszközt jelent a begyűjtött adatok elektronikus feldolgozását és térbeli megjelenítését támogató informatikai, illetőleg térinformatikai megoldás alkalmazása. "

Megjegyzés: a munka  keretében a mai napig máris négy szakértői találkozóra került sor. A projekt előrehaladásáról továbbra is az Állami Számvevőszék hivatalos közleményei útján tájékoztatjuk a HUNAGI Napló olvasóit, de az együttműködésről szó lesz a HUNAGI május 26-i közgyűlésén is. A közgyűlés meghívóját tagszervezeteink és tagintézményeink emailben körlevélben kapják meg.
Képrészlet forrása: www.asz.hu
Az Állami Számvevőszék honlapján (klikk a címsorra) a Szakmai kapcsolatok mezőre kattintva a megállapodás aláírt dokumentuma is betekinthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése