Oldalak

2011-05-22

Tagszervezetünk, a CME nemzetközi SDI műhelye Szegeden június 2-3-án

Workshop for Building Network Related to the South Eastern European Spatial Data Infrastructure
A rendezvény szervezője a CASCADOSS Magyarországi Egyesület.
A rendezvénynek másik tag-szervezetünk, a Szegedi Tudományegyetem Természeti Földrajzi és Geoinformatika Tanszéke ad otthont.
A rendezvény nemzetközi jelentőségét az adja, hogy azon Délkelet-Európa és a Nyugat-Balkán országainak kiváló szakértői is előadnak a műhely témakörében.
Az eseményt támogatja a GSDI szervezet. A támogatást a CME pályázatos körülmények között nyerte. Ők második tagszervezetünk, akik eredményesen szerepeltek a időről-időre meghírdetett GSDI Small Grants pályázatán.
Részletekért (helyszín, program, részvételi díj, jelentkezés) klikk a címsorra!
Bátorítjuk érdeklődő tagszervezeteinket, tagintézményeinket és partnereinket, vegyenek részt a rendezvényen. Az ott gyűjtött tapasztalatok hasznosak lehetnek egyrészt az INSPIRE-ral összefüggő tagállami feladatok végrehajtása során, a kapcsolatfelvételek növelhetik a nemzetközi pályázatokban való eredményes részvételt (ld. KüM programjai) és új ismeretek szerezhetők az open data és FOSS témakörökben is, amelynek a CME elsődleges evangálistája szakterületünkön. A rendezvényt a SZTE részéről Prof. Dr. Mezősi Gábor, egyben a HUNAGI elnökségi tagja nyitja meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése