2011-11-11

Ma: DG InfSo - EUROGI megbeszélés

Bruce McCormack az EUROGI elnöke, Dr. Wolfgang Steinborn a DDGI képviselője és Johann Jessenk, az Intergraph képviselője megbeszélésen vesznek részt az Információs Társadalom Főigazgatóságon. A találkozón várhatóan napiredre kerül a Digitális Föld Csúcstalálkozó 2014.évi európai megrendezése. Ezzel kapcsoatban HUNAGI részéről több háttérinformáció és szempont javaslat készült egyeztetve ezen a héten Prof. Changlin Wanggal, a Nemzetközi Digitális Föld Társaság pekingi titkárságvezetőjével. A HUNAGI hozzájárulás lényege az, hogy a rendezvény legyen egyben a Digitális Európa program és a vonatkozó projektek bemutatója, mozgósítva az európai ICT és ezen belül a földmegfigyelési és térinformatikai terén a fejlesztések kormányzati, ipari és akadémiai/oktatóhelyi műhelyeit.
A HUNAGI Ajánlott linkek oldalán található számos olyan dokumentum amely ebben a kontextusban számot tarthat a HUNAGI közösség érdeklődésére:
Az európai (Max Craglia nevével fémjelzett) Vespucci kezdeményezés Next Generation Digital Earth címmel a DG JRC által gondozott IJSDIR folyóiratban jelent meg 2008-ban. A DG JRC IES SDIU részről Alessandro Annoni által szervezett 2009. januári isprai Európa és a Digitális Föld vitafórum eredményének szerkesztett anyaga az IJDE szakfolyóiratban jelent meg és ugyanitt kerül publikálásra 2012 januárjában a pekingi 2011. áprilisi Digitális Föld vízió: 2020 ISDE ad-hoc munkacsoport dokumentumának hosszabb változata szintén Max Craglia (DG JRC) szerkesztésében. Egy rövidebb változata Prof. Mike Goodchild (UCSB) és Hua Guadong akadémikus (CEODE) szerkesztésében az Amerikai Tudományos Akadémia közleményeiben lát napvilágot. Ez utóbbi három publikáció szerzői munkaközösségében a HUNAGI is képviselve volt és a perthi ISDE végrehajtó bizottsági határozat alapjá HUNAGI-nak lehetősége nyílik 2014-ben a Digitális Föld Csúcstalálkozót megszervezni. Ebben HUNAGI számít arra, hogy a vendéglátó az EUROGI legyen az Európai Intézmények támogatásával HUNAGI közreműködéssl, alapértelmezésben magyarországi helyszínnel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése