2015-02-02

6. Térinformatikai Konferencia Debrecenben. Első felhívás előadásbeküldési határidővel

Dr.Lóki József professzortól, a HUNAGI elnökségi tagjától érkezett az alábbi figyelemfelhívás, a 6. Térinformatikai Konferencia Első felhívása:
Idézet a felhívásból:


A Debreceni Egyetem Földtudományi Intézete, az MTA Földrajzi Tudományos Bizottság Geoinformatikai Albizottsága, az MTA DAB Földtudományi Bizottsága, a HUNAGI és az eKÖZIG ZRT. 2015. május 28─29-én
Térinformatikai Konferenciát és Szakkiállítást
rendez a Debreceni Egyetemen A konferencia célja: az „elmélet és gyakorlat találkozása”. Ennek megfelelően az a célunk, hogy néhány kiemelt témakörben, esettanulmányokon keresztül a GIS (térinformatikai) alkalmazások elméleti lehetőségeit, és azok gyakorlati tapasztalatait mutassuk be a szakma, a felhasználók és a döntéshozók számára, nem megfeledkezve a legújabb ismeretek átadásáról sem. Ezen a konferencián külön szekciót biztosítunk a hallgatóknak és az angol nyelvű előadásoknak. A konferencia időtartamára olyan szakkiállítást is tervezünk, ahol a térinformatikához is kötődő cégeknek lehetőségük lesz az általuk fejlesztett és forgalmazott korszerű térinformatikai
technológiák, termékek bemutatására.
A konferencia tervezett területei: 1. Térinformatika a területfejlesztésben és a környezetvédelemben 2. Térinformatikai adatinfrastruktúra, adatgazdálkodás 3. Önkormányzati térinformatikai alkalmazások 4. Adat, érték, ár, minőség, tulajdon és marketing a térinformatikában 5. Korszerű térinformatikai technológiák és módszerek 6. A térinformatika (GIS) a mérnöki gyakorlatban 7. Térinformatika (GIS) az oktatásban 8. Open Source GIS és egyéb(a jelentkezők által megjelölt témakörökben)
A konferenciára az előző évektől eltérően elektronikusan lehet jelentkezni a konferencia honlapján: www.geogis.detek.unideb.hu Ha valakinek kérdése, vagy problémája adódik, akkor levélben, vagy telefonon (loki.jozsef@science.unideb.hu , 30/240 9689) segítséget nyújtunk.
Jelentkezési határid␣: 2015. március 1.
A szekcióüléseken elhangzó előadások időtartama 15 perc lehet. A konferencián poszterek kiállítására és 5 perces időkeretben történő bemutatására is lehetőséget biztosítunk.A tudományos program tartalmi és formai véglegesítése a jelentkezések alapján történik. Ennek megfelelően az első körlevélben ismertetett szándékainkhoz képest változtatások lehetségesek. A végleges programot a (2015. áprilisi) második körlevelünkben részletesen ismertetjük.
A konferencián elhangzott előadások (illetve az azokból készült egyenként legfeljebb 8 oldalas cikk) anyagát a szervezők ISBN számmal ellátott lektorált kiadványban jelentetik meg, melyet a konferencián résztvevők térítésmentesen megkapnak. A poszterek és termékreklámok számára a tanulmánykötetben (legfeljebb 1 oldal terjedelmű) kivonatként biztosítjuk a megjelenési lehetőséget.
A konferencia-kiadványba szánt cikkek beérkezési határideje: 2015. március 25. A határid␣ után beérkez␣ cikkeket nem áll módunkban elfogadni!

Az első felhívás teljes anyaga innen tölthető le: http://www.hunagi.hu/G/pub/Orszagos/6TKD2015.pdf 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése