2017-01-16

ENSZ fenntartható fejlődés célkitűzései elérésének támogatása - előadás Sydneyben

A Nemzetközi Digitális Föld Társaság (ISDE, székhelye Peking) ezévi, 10. nemzetközi szimpóziumát az ausztrál Locate-17 konferenciával együttesen tartja meg Sydneyben április elején.
A Digital Earth Symposium tellies program itt tölthető le: http://bit.ly/2joXTqK
A NASA Ames Kutatóközpont projekt menedzserével Patrick Hogannel és a Milánói Műegyetem professzorával Maria Antonia Brovellivel együtt írt előadáskivonatunkat a szervezők befogadták, sőt keynote előadásnak fogadták el, és a szerzőtársak közül azt, egyedüli résztvevőként, várhatóan magam tarthatom meg (választásom szerint HUNAGI egyéni tagi minőségemben) a Virtuális földgömbök szekcióban. Az előadás címe: Hogyan támogatja egy nyílforrású virtuális földgömb a fenntartható fejlődés céljait - a NASA World Wind esete. 


CS01.8 VIRTUAL GLOBES
Keynote & Chair 
How Open Source Virtual Globe is supporting the SDGs – the Case of NASA World Wind
Gabor Remetey-Fülöpp, Hungarian Association for Geo-information
High-Precision Point Cloud Generation of Lidar System Based on Piecewise Cubic Hermite Interpolation (PCHI) Xiangrui Tian,
Nanjing University of Aeronautics and Astronautics
(15 mins) 
Visioning a Sunshine Coast Smart City with Big 3D Data
Toby Clewett, Sunshine City Council (15 mins) 
3D Models of Australian Cities deployed in Cesium David Byrne, Aerometrex (15 mins) 
On the question of relations between Digital Earth and Cartography Eugene Eremchenko(15 mins) 
Pan-Eurasian Experiment 
Joni Kujansuu, University of Helsinki (15 mins) 
A kérdéskörhöz és a felkészüléshez a Del Bianco alapítvány által támogatott CitySmart apps debütálása és vitája is hozzájárul majd Firenzében március 11-12-én, a Heritage for Planet Earth konferencián (www.lifebeyondtourism.org/evento/946). Ez utóbbi eseményről a  GEO szervezet SDG Kezdeményezése (GI-18, tárgya, hogy hogyan támogatja a földmegfigyelés az Agenda 2030 megvalósítását) éppen ma kapott tájékoztatást. A szakterületet érintő kihívásokról, lehetőségekről az ENSZ Agenda 2030 kontextusában Dr. Mihály Szabolcs ismerteti majd előadásanyagunkat a GEO Open rendezvényen áprilisban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése