2018-10-22

HSO előadás a CEOS WGISS mai ülésnapján a DLR egyik földmegfigyelési központjában

Az Operatív Műholdas Földmegfigyelési Bizottság  Információs Rendszerek és Szolgáltatások Munkacsoportja (WGISS) oberpfaffenhofeni ülésének mai első napján került sor a magyar földmegfigyelési eredményekről és az MFTTT ad-hoc GI/EO4SDG szerzői csapat munkájáról összeállított beszámoló távelőadására. Az anyag itt tölthető le: https://documentcloud.adobe.com/link/track?uri=urn%3Aaaid%3Ascds%3AUS%3A0a91cb2b-0a7b-4c1f-b8f4-8127ca3b47a0A hazai fejlesztések szempontjából rendkívül aktuális témakörökkel foglalkozó CEOS munkacsoport üléséről hamarosan beszámoló készül a képviselt hazai intézmények és a közreműködők részére. Az előadásanyagot kérésre megküldtem az ENSZ Fenntartható Fejlődés GGIM Akadémiai hálózata társelnökének, Maria Antonia Brovelli asszonynak, a Milánói Műegyetem professzorának is aki egyik vezérelőadója lesz a november 11-én Frascatiban megtartott Phi Bootcamp ESA-ESRIN rendezvénynek. Ez az 'űralapu megoldások bolygónk fenntarthatóságáért' témakörrel foglalkozik majd.
Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy  2006 óta most első alkalommal a Magyar Űrkutatási Iroda (HSO) képviseletében  vehettem részt és adhattam elő a CEOS WGISS ülésén és ez a WGISS oldalán is 
pozitív visszaigazolást nyert. 
Gyakran felmerül bennem a kép, amikor a 80-as évek elején, már a Bosnyák téren egyik szűk szobájában, de talán még a FÖMI Távérzékelési Digitális Feldolgozási osztály megalakulása előtt, a munkaidőn túl látogatott el a "digitális kemény maghoz" (Büttner György, Csillag Ferenc, Csornai Gábor, Hajós Tamás) a műholdas távérzékelés iránt nagy érdeklődést mutatott Stefanovits Pál akadémikus, hogy  késő estébe nyúló beszélgetést folytassunk és tanácsait hallgassuk. Még a villanyt sem tartottuk fontosnak felkapcsolni annyira a szavakra figyeltünk. Szép idők voltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése