2009-01-19

EUMETSAT Információs Nap az OMSZ-ban

Ma került sor az ipari pályázók részére szánt EUMETSAT információs ankétre.
Magyarország 2008. október 9. óta az EUMETSAT teljes jogú tagja, amely jogot biztosít a hazai fejlesztők számára a szervezet által kiírt pályázatokon való részvételre. A rendezvény célja a pályázati eljárások részleteinek megismertetése.
A rendezvényre január 13-én hívta fel a HUNAGI Napló a térinformatikai közösség figyelmét.
A rendezvény meghírdetett angol nyelvű programja:
"Kálmán Kovács (President of the Hungarian Space Board)
Dr. László Bozó (President of the Hungarian Meteorological Service)
Presentations:
Angiolo Rolli (EUMETSAT, director of administration):
EUMETSAT, Monitoring Weather, Climate and the Environment
William Seymour (EUMETSAT, head of Contracts Division):
EUMETSAT Procurement Procedures
Dr. Ferenc Dombai (OMSZ, head of Remote Sensing Division):
An overview and outlook of HMS activities related to EUMETSAT
Dr. Mária Putsay (OMSZ, satellite meteorologist):
Beneficial cooperation between EUMETSAT and HMS"
A szakmai programot dr. Wantuchné dr. Dobi Ildikó, az Országos Meteorológiai Szolgálat Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya képviselője moderálta. Befejezésként a résztvevők dr. Both Előd MÜI igazgató és dr. Dombai Ferenc részvétele mellett tettek fel további kérdéseket illetve nyílvánítottak véleményt. A HUNAGI részéről elhangzott, hogy az eseményről a szervezők által összeállított összefoglalót  a HUNAGI tagsága és partnerei körében terjeszteni fogja és bejelentés történt az április közepi logisztikai-térinformatikai konferenciáról, melyhez az EUMETSAT adatok és térinformatikai technológiák alkalmazásával megvalósított logisztikai célú felhasználások legjobb gyakorlatára nézve várnak az MLBKT és HUNAGI szervezői példákat, hívatkozásokat a szárazföldi szállítás és közlekedés területéről. (Azóta - levélváltás keretében - dr. Putsay Mária az OMSZ vezető szakértője már élő hazai alkalmazásról is említést tett az OMSZ és az Autopálya Zrt. együttműködésében.)
A rendezvényről Horvai Ferenc (MÜI) által készített összefoglaló,  fényképfelvételei és az elhangzott előadások a Magyar Űrkutatási Iroda www.hso.hu honlapjáról tölthetők le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése