2013-03-14

Szép Magyar Térkép 2012 kiállítás Budapesten!

.

 Szép Magyar Térkép 2013.
1996-ban indult útjára az a verseny, melynek célja a magyar térképkultúra színvonalának emelése és az igényesen kivitelezett térképek térhódításának elősegítése. Ennek érdekében az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék (korábban a Lázár deák Térképészeti Alapítvány) és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára minden évben pályázatot hirdet a „Szép Magyar Térkép” cím elnyerésére.
            A pályaműveket szakértőkből és laikusokból álló zsűri értékelte és díjazta, amelynek elnöke ebben az évben az Országos Széchényi Könyvtár Különgyűjteményi Igazgatója volt. A benevezett térképekből megrendezett kiállítás a hazai térképkészítő szakma elmúlt évi terméséről nyújt átfogó képet a nagyközönség számára.
            A beküldött darabokból rendezett kiállítás 2013. március 22-től április 20-ig lesz megtekinthető az Országos Széchényi Könyvtár VI. szinti előadótermében, a könyvtár nyitvatartási ideje alatt (a megnyitó ünnepség során ingyenesen). A kiállítással a kartográfiai műveket készítő cégek és szervezetek számára szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy ne csak szakmai érdeklődők értesüljenek időről-időre az új fejleményekről.
A kiállítás megnyitó ünnepsége és az eredményhirdetés 2013. március 22-én 15:00 órakor kezdődik az Országos Széchényi Könyvtár VI. emeleti Dísztermében.
Az egybegyűlteket köszönti: Dr. Sajó Andrea, a Könyvtár főigazgatója.
Az eseményt méltatja: Dr. Klinghammer István akadémikus, felsőoktatásért felelős államtitkár.
A díjakat átadja: Dr. Zentai László, az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék vezetője és Dr. Sajó Andrea az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója.
Az ünnepségen való részvétel ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A megnyitó ünnepség után a Magyar Térképészeti Egyesület klubdélutánt szervez, 16-18 óra között az Országos Széchenyi Könyvtár VI. emeletén.
Szöveget Kis Eszter (OSzK) jóvoltából adhatjuk közre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése