2017-07-11

Márkus Béla professzor 70. születésnapja alkalmából rendezett konferencia


Az ünnepelt Prof.Dr.Márkus Béla  Dr. Busics György 
intézet igazgatóval a képen
A pályatárs, a FÖMI egykori főigazgatója Dr.Mihály
Szabolcs és a FMMK elnöke Dr. Szepes András
Az ünnepélyes, mégis családias minirendezvény helyszíne az ÓE AMK székesfehérvári tanácsterme volt. Az ünnepeltet a korábbi főigazgató és professzortársai, az OE AMK, BME, Soproni Egyetem docensei ill. ez utóbbi c. egyetemi tanára, a FMMK elnöke és a Leica Geosystems Hungary Kft ügyvezetője előadásban méltatták. Skype segítségével küldött felköszöntést többek között Ausztriából Dr. Josef Strobl akadémikus, a Salzburgi Egyetem professzora, Hollandiából  Dr. Vekerdy Zoltán az ITC tanára de a laudációhoz rövid köszöntéssel csatlakozott Dr.Németh Gyula korábbi főigazgató-helyettes, Dr. Takács András Attila, Dr. Pődör Andrea tanszékvezető és jómagam is. A konferencia után még mód volt az állófogadás még kötetlenebb körülményei között felidézni a hosszú szakmai életút egyes pillanatait.
Dr. Mihály Szabolcs és Dr. Márkus Béla üzeneteihez csatlakozva felhoztam a lehetséges partnerek (pld. az ÓE AMK, SE, Szt.István Egyetem, BME együttműködő tanszékeinek/intézményeinek) mielőbbi csatlakozásának megfontolását az UN GGIM: Academic Network hálózatához. Az erre vonatkozó háttérinformációt és az időszerűség indoklását hamarosan megküldöm az ENSZ Fentartható Fejlődési Célok földügyi/földmérési, térinformatikai és távérzékelési támogatását propagáló szerzőtársaimnak (Dr. Mihály Szabolcsnak és Palya Tamásnak), valamint a mai ünnepségen jelen lévő  felsőoktatási intézmények képviselőinek.
A szervezők, Dr.Busics György intézetigazgató és Dr. habil. Földváry Lóránt tudományos dékánhelyettes ÓE AMK nagyszerű programot szerveztek!  A konferencia előadásai és köszöntői várhatóan hozzáférhetőek lesznek.
Az ünnepelt az ÓE AMK vezetőivel és a FÖMI egykori
főigazgatójával


A pálya- és munkatárs 
Dr. Szepes András
Az egykori tanítvány dr. Takács András Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése