2006-06-10

Átalakult a Topcon Europe Positioning hazai képviseleti rendszere



Images: (c) Topcon Europe Positioning. HUNAGI Visual Resources


Átalakult a Topcon Europe Positioning
hazai képviseleti rendszere

Szentpéteri László, a Topcon Europe Positioning dél-kelet európai regionális kereskedelmi vezetője.

A japán Topcon (http://www.topcon.com/) a világ egyik vezető orvosi műszer és helymeghatározó eszköz gyártója. A cég Európában (http://www.topconeurope.com/) két divizóval üzemel 2005 nyara óta:
a Topcon Europe Medical BV az orvosi műszerek,
a Topcon Europe Positioning BV a professzionális helymeghatározó eszközök
kontinentális képviseletét látja el. Ez utóbbi eszközök közé különféle
elektro-optikai eszközök (szintezők, teodolitok és mérőállomások),
geodéziai és térinformatikai adatgyűjtő GPS eszközök,
GNSS referencia-állomások,
építőipari és ipari lézerek, valamint
lézeres és műholdas munkagépvezérlő-rendszerek
tartoznak.

A közelmúltban kinevezett Szentpéteri László a Topcon Europe Positioning BV dél-kelet európai regionális vezetője. Feladata a Magyarországon, és attól dél, délkeletre elhelyezkedő országokban a Topcon Europe Positioning képviselőinek és nagyfelhasználóinak támogatása.

Szentpéteri László 1989 óta foglalkozik műholdas helymeghatározó és navigációs rendszerekkel. A kilencvenes évek első és második harmadában az egyik vezető professzionális GPS gyártó magyarországi képviseletének munkáját irányította. A kilencvenes évek harmadik harmadától folyamatosan a közép- és kelet-európai régió műholdas navigációs, geomatikai és távérzékelési közösségeiben tevékenykedik. 1998-tól három évig az egyik vezető professzionális GPS gyártó kelet-európai kereskedelmi vezetője, majd (2001-től) két évig az első nagyfelbontású kereskedelmi távérzékelő műholdat üzemeltető amerikai cégnél tölt be hasonló pozíciót. Ezt követően, konzultánsként a hazai GNSS infrastruktúra fejlesztésében és nemzetközi Galileo projektekben is részt vesz. Jelenlegi beosztásában 2006 február vége óta dolgozik. Szentpéteri László társszerzője a GPS mindenkinek c. könyvnek. Cikkei rendszeresen olvashatók a GPS.HU és a GPSMAGAZIN.HU internetes, valamint a Térinformatika című nyomtatott magazinokban


A közelmúltban átalakításra került a Topcon helymeghatározó és navigációs eszközeinek hazai forgalmazói és képviseleti rendszere. A korábban elsősorban lézerek forgalmazásával foglalkozó LaserSys Kft. tevékenységében mostantól a korábbiaknál jóval határozottabban jelenik meg a munkagépvezérlő rendszerek forgalmazása. A szintezők, mérőállomások és GPS-es berendezések, illetve ezek szoftvereinek forgalmazását pedig immár a Navicom – Plusz Bt. végzi.



A NaviCom Plusz Bt-t Bartha Csaba vezeti, aki 1978-tól földmérő mérnök, 1987-től ipari geodézia szakmérnök. 1991 óta dolgozik a geodéziai műszerkereskedelemben, több európai, és tengerentúli műszergyártó képviseletében. Jelentős tapasztalatra tett szert, a geodéziai műszerek, eszközök, technológiák terén, 1993-tól foglalkozik műholdas helymeghatározó és navigációs rendszerekkel. Folyamatosan részt vesz a legújabb geomatikai technológiák oktatásában, népszerűsítésében.
A kilencvenes évek elején egyik vezető geodéziai műszergyártó hazai képviseleténél dolgozott, majd néhány évig csak műholdas helymeghatározó, és navigációs rendszereket forgalmazott. 2000-ben megalapította a Navicom – Plusz nevű vállalkozását, amelyben -- a kereskedelmi tevékenység mellett -- speciális geodéziai feladatokat, légi-fényképezést, és mérnöki szaktanácsadást végzett. 2001-től az egyik vezető hazai forgalmazó műszaki vezetője, 2006 májusától a Topcon Europe Positioning geodéziai és GPS eszközökért felelős hazai képviselője.

A Laser Sys Kft. ügyvezetője Sarkadi Sándor. Az Ő kapcsolata a lézer-technikával 1981-ben az MTA MMSZ keretében kezdődött, egy akkori piacvezető amerikai cég lézereinek és gépvezérléseinek szervizével. 1991-től a Flextra-Lab Kft. alapító tagjaként ez a tevékenység a kereskedelemmel is bővült.
1996 óta a TOPCON konstrukciós lézereinek és gépvezérléseinek magyarországi kereskedelmi és szervizképviseletét látja el. 2001 márciusától ezt a tevékenységét az általa alapított Laser Sys Kft.-ben végzi. Sarkadi Sándor cikkei különbözö szaklapokban jelennek meg, pld. Építéstechnika, Magyar Építéstechnika, Építés-Szerelés, Mélyépítés, Építőgépek stb.


Laszlo Szentpeteri
Sales Manager South-East Europe
TOPCON POSITIONING EUROPE B.V.
www.topconeurope.com

Mobile Phone: +36-209-316-890
Fax: +36-27-543-901
E-Mails:
laszlo_sztp@3tc.hu, lsz@topcon.nl
*********************************

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése