2006-07-18

Felújítandó a 2006. évi INSPIRE országjelentés

Baloldali kép: HUNAGI fotógyűjtemény, 2004






Hozzá lehet járulni a 2006. évi INSPIRE Nemzeti Jelentés pontosításához! Minden információ hasznos!

A jelentést legkésőbb 2006. augusztus közepén kell megküldeni az Európai Bizottság által kijelölt szervezetnek, amely a beérkezett anyagokból egységes, összehasonlító anyagot szerkeszt a tagországok INSPIRE felkészültségéről az Európai Intézmények számára.
Ez már a harmadik jelentés lesz, amely ilymódon a szakterületi fejlődés irányára, előrehaladására, INSPIRE szellemiségének és minőségének meghatározására is alkalmas lesz. Az elsőt még évekkel ezelőtt, a HUNAGI szervezésében csaknem negyedszáz helyszíni interjú alapján készítette Danny Vandenbroucke (a belgiumi SADL EU által kijelölt szakértője), de ő szerkesztette a második jelentést is, melyhez a FÖMI-től, a KvVM-től és a HUNAGI-tól kért és kapott hozzájárulást 2005-ben. Most is ő és munkatársai szerkesztik a 3. országjelentéseket.
A 2006. évi jelentés alapja a Magyarországgal kapcsolatos legutolsó, második jelentés: itt található . Kérjük a HUNAGI tagintézményeit, különösen a június 30-i INSPIRE Információs Napon résztvevőket, hogy a legutolsó jelentés-változat figyelembevételével saját területükre vonatkozó adatok, információk pontosítását, kiegészítését adják meg e-postán legkésőbb 2006. augusztus 4-ig Lévai Pál úr részére, aki a jelentés pontosítását és szerkesztését a honi LMO és SDIC szervezetek képviselői bevonásával elvégzi. Címe:
Levai.Pal@fomi.hu . Kérjük a határidő pontos betartását!
Az EU által elismert hazai LMO (legally mandated organisation) intézmény az OMSZ és a FÖMI, de reményeink szerint pályázni fog erre a címre a MÁFI is, míg SDIC (spatial data interest community) a HUNAGI, amely 113 tagszervezetét képviseli elsősorban a felhasználói szempontok és igények szem előtt tartásával.

Az INSPIRE információk alapvető forráshelye: itt található

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése