2010-10-11

HUNAGI tagszervezetei és partnerei hozzájárulhatnak az EUROGI lobbimunkájának erősítéséhez

2010 . október 20-án Luxemburgban ülésezik az Európai Bizottság (INFSO E.6 , EUFO 01/181.) által összehívott GI Stakeholders' találkozó, melyen az INSPIRE, PSI, SEIS és GMES témakörökben felelős tagállami kormányzati illetékesek mellett részt vehet néhány európai és nemzeti NGO szervezet is. Bár a meghírdetett határidőig a HUNAGI nem kapott visszajelzést tagjaitól a részvétellel kapcsolatban, az EUROGI két fővel képviselni fogja tagszervezetei így a HUNAGI érdekeit is. A HUNAGI érdekeinek megfogalmazása három kérdéskörben lehetséges és kívánatos annak érdekében, hogy a 2011.évi ICT program pályázati felhívásában a térinformatikai fejlesztések, alkalmazások is megjelenhessenek. Ezek az EUROGI főtitkára által ma küldött levélben találhatók a következőkre vonatkozik:



1. In what areas within the wider GI/GIS/SDI area you think calls should focus (a tágabb értelemben vett GI/GIS/SDI mely területeire kellene összpontosítaniuk az ICT pályázati felhívásoknak?);
2.  Why these are important areas (ezek a területek miért fontosak?);
3. Why generally we believe there should be GI/GIS/SDI calls in the 2011 ICT programme (miért hisszük, hogy GI/GIS/SDI pályázati felhívásoknak kellene szerepelniük a jövő évi ICT programban?).
Név, cég, e-mail

Tagjainkat, de partnerszervezeteinket sőt olvasóinkazt is kérjük, hogy az egyes kérdések vonatkozásában adjanak tömören összegzett angol nyelven írt szövegszerű hozzájárulást szerda 18:00 óráig a gabor.remetey@gmail.com címre. A hozzájárulások szintetizálva, összesítve kerülnek továbbításra  az EUROGI-hoz legkésőbb csütörtök délelőtt.
Megjegyzem, az ICT jelenlegi futó programjában HUNAGI tagja a LAPSI projektnek, amely éppen a térinformatika területén kíván hozzájárulni a PSI Irányelv megvalósításával kapcsolatos jogszabályi háttér európai szintű vizsgálatához. Ebben a munkában is örömmel várunk közreműködőket. A jelenlegi HUNAGI LAPSI Csapat összetétele: VM, FÖMI, MATISZ, Neumann-ház, és a dr Kovács A.Tamás Ügyvédi Iroda.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése