2012-12-02

COBWEB-HUNAGI kapcsolatfelvétel

Chris Higgins előadását tartja a GEO IX Európai Bizottság által szervezett kísérő eseményén
melyet Max Craglia (JRC) elnökölt november 23-án. Kép: HUNAGI, 2012
A COBWEB (Citizen Observatory Web) projekt koordinátora Chris Higgins  (EDINA Nemzeti Adatközpont, Edinburgh Egyetem) írja a HUNAGI egy lehetséges bekapcsolódást célzó érdeklődésére küldött mai válaszlevelében:
" COBWEB started on the 1st Nov, 2012 and we are only now seriously in the process of developing our communication plan and stakeholder engagement strategy.
What we are doing at the moment is creating a list of people who have expressed an interest in the project.  We plan to email early in 2013 with a range of options for how different organisations might be involved with the project.I hope we can find a way to keep HUNAGI interest."
A projekt elsődleges célja a környezeti információ gyűjtése crowdsourcing módszerrel, döntéstámogatási célból. Az adatfúzió a tömeges adatgyűjtés és a hivatalos referencia adatok felhasználásával a projekt feladata. Az FP7-es projekt konzorciumi résztvevői brit (skót, angol és walesi), görög, ír, holland és német téradat infratruktúra szereplők, egyetemek de az OGC Europe is, míg az előtérben az INSPIRE irányelv betartása és a GEOSS célkitűzései állnak. Lényegi elemek lesznek az UNESCO Emberr és a Bioszféra Programjában (MAB) a Bioszféra Rezervátumok Világhálózata (WNBR) számára kiválósági térség támogatása. A WNBR 17 ország 610 kijelölt területét érinti. További lényegi sajátossága a projektnek, hogy a GEOSS-on keresztül a gyűjtött adatok megkötések nélkül hozzáférhetőek lesznek.

1 megjegyzés:

  1. Many thanks for your post and interest in the COBWEB project. You and your readers may also be interested in the project website where you can find out more about COBWEB and the project progress: http://cobwebproject.eu/.

    Nicola Osborne, COBWEB Project Team.

    VálaszTörlés