2017-05-22

WWEC 2017 - nyíltforrású fejlesztői környezet felhasználásával alkalmazások fenntartható városok témakörben

Versenyfelhívás térinformatikai és földmegfigyelési fenntartható, okos-város alkalmazások az ESA és NASA által fejlesztett webes World Wind nyíltforrású fejlesztői környezetében. Az idei pályázat ezúttal is nyitva áll a hazai szakemberek előtt.
Aalto Egyetem Espooban, a WWEC 2017 egyik színhelye (Forrás: Internet)


Augusztus 29-30-án az Alvaro Aalto University (Espoo, Otaniemi, Finnország) ad otthont az idei NASA World Wind Europa Challenge pályázat legsikeresebbjei műhely találkozójának. Az eredményhírdetés színhelye augusztus 31-én az Nokia Executive Experience Center lesz szintén az Espooban, amely a finn K+F és innováció fellegvára.
A korábban meghírdetett pályázatra már megindult a jelentkezés és hazai egyetemisták, főiskolai hallgatók valamint mikró- és kisvállalkozások szakembereit várják CitySmart témakörben. 
Az idei zárórendezvényt a Finn Telefórum Társulás vezetője Juhani Kivikangas irányítja majd. A kiértékelésben való részvételre Patrick Hogan, a NASA Ames kutatóközpont projektvezető meghívására Prof. Maria Brovelli a Milánói Műegyetem Como Campusa rektora mellett magam is személes meghívást kaptam. A programért Mikko Järvilehto, az Ultrahack szervezet vezetője felel majd. Egyébként továbbra is az olasz egyetem gondozza a pályázat honlapját, idén már az ötödik éve. Itt találhatóak meg a legfontosabb információk (jelentkezés módja és egyéb tudnivalók): http://eurochallenge.como.polimi.it 
Az alkalmazási lehetőségek széles tárházát jól szemléltetik a korábbi évek pályamunkái, de a NASA saját oldalán is inspiratív megoldások találhatóak: https://github.com/NASAWorldWindResearch.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése