2018-09-24

Fenntartható Fejlődési Célok - szeptember 25 a Cselekvés világnapja


Szeptember 25, a Cselekvés Világnapja. Az ENSZ "We Act4SDGs" kampányának célja, hogy minél többen, egyének, csoportok és szervezetek bekapcsolódjanak a Fenntartható Fejlődési Célok (FFC/SDGs) elérését előmozdító világméretű mozgalomba, beszámoljanak saját akcióikról és azokat megosszák másokkal, ezzel is erősítve az egyéni és közös cselekvések hatását.
Az alábbi előadás részletesen bemutatja a kampány célját, az ahhoz való partneri csatlakozás módját és a javasolt cselekvési köröket:
https://youtu.be/1zwqpZa2xXY?list=PLxqPwHD3yBpFQNwmysmYkSa_YvVaHhGAT
A cselekvési körök között első helyen szerepel a figyelemfelhívás, az érdekeltek/érintettek bekapcsolódásának elősegítése.
A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT) Mihály Sz. által vezetett szerzői munkacsoportja az elmúlt 16 hónapban éppen azt tűzte ki célul, hogy felhívja a figyelmet azaz ENSZ Agenda 2030 program szakterületi kihívásaira és lehetőségeire, hangsúlyozva a téradatok és földmegfigyelési információs infrastruktúrák szerepét a alcélok és indikátorok monitoringjában és a KSH által továbbítandó éves nemzeti jelentések előkészítésében.
Az ENSZ "We Act4SDGs" kampánya számára készített, az MFTTT munkacsoport és tagjai tevékenységének tömör összefoglalása itt lesz letölthető:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése