2019-08-29

Földmegfigyelési információs rendszerek és szolgáltatások. WGISS-48 ülés MŰI/HSO táv-részvétellel

Az operatív földmegfigyelési műholdak bizottsága (CEOS) információs rendszerek és szolgáltatások munkacsoportja őszi, négynapos ülésén várhatóan a Magyar Űrkutatási Iroda (MŰI/HSO) utódszervezete is részt vesz, ezúttal távösszeköttetésben. A MŰI/HSO utódszervezete egy, a KKM keretében működő szakfőosztály, melynek munkáját Dr. Ferencz Orsolya az űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztos felügyeli).
Magyar szakemberek 2006 óta résztvevői a CEOS WGISS munkacsoportnak és Budapest már két ízben volt helyszíne a földmegfigyelési informatika szakembereinek találkozójának, mindkét esetben a MŰI/HSO aktív részvételével (2006, 2011). 2018 óta a MŰI/HSO a WGISS elismert partnerszervezete.
A Working Group on Information Systems and Services  (WGISS) 48. ülésének házigazdái a  Vietnam National Space Center (VNSC) és a Vietnam Academy of Science and Technology (VAST) lesznek. A rendezvény helyszíne a VAST campusa lesz Hanoiban október 8-11 között. 
Egyébként a CEOS az ESA-val karöltve, a fenntartható fejlődési célok elérése szolgálatába állított műholdas földmegfigyeléssel támogatott információk, szolgáltatások, kutatás-fejlesztések és alkalmazások példáival jelentetett meg egy jól használható útmutatót az elmúlt évben. Bővebb információ: wgiss.ceos.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése