2020-01-16

Az Európai Űrügynökség magyarországi Üzleti Inkubátorháza (ESA BIC Hungary), a Gábor Dénes-Díjasok Klubja és az InnoStudió évindító eseményén






Az ESA BIC, a Wigner Fizikai Kutatóközpont, az InnoStúdió és a Gábor Dénes Díjasok Klubja (GDDK) összefogásával sorra kerülő rendezvényen meghallgatott előadók a következők voltak:  Tandi Zsuzsanna (ESA BIC Hungary vezetője), Ferencz Orsolya (űrkutatásért felelős miniszteri biztos), Szabó István (Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal helyettes vezetője), Lévai Péter József (Wigner Fizikai Kutatóközpont főigazgatója), Darvas Ferenc (GDDK elnöke) és Farkas Bertalan (nyugállományú dandártábornok, kutató űrhajós).
Ezt követően az ESA technológia transzfer hálózat projektjei és az ESA magyarországi üzleti inkubátorház által felkarolt témák rövid bemutatására is lehetőséget biztosítottak.
A déli állófogadást követően részletesebb előadások hangzottak el az ESA innovációs programja Magyarországon elérhető elemeiről (Tandi Zsuzsanna), az ESA űrbiztonsági program űridőjárási műhold konstellációja számára fejlesztett komplex műszerről, az űrkémia hazai és nemzetközi fejlesztéseiről, végül az űrkémia és élettudományok számára nyíló lehetőségekről a súlytalanság körülményei között. A program telt házat vonzott. A szervezés mintaszerű volt és a MOMKULT megfelelő környezetet biztosított.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése