2020-04-17

Bekapcsolódási lehetőség a GEO földmegfigyelési kormányközi szervezet munkaprogramjába

A GEO Titkárságától a mai napon beérkezett körlevél nyomán a címbeli tárgyban az illetékeseknek (KKM, ITM, Lechner, MFTTT) írt levelemet itt is megosztom:
"
Tisztelt Illetékesek!

A genfi GEO Titkárság mai felhívása emlékeztet arra, hogy az elmúlt hónapban meghirdetett felhívás szerint be lehet kapcsolódni a GEO (Group of Earth Observations) nemzetközi kormányközi szervezet  munkaprogramja végrehajtásába. Az alábbi témakörű munkacsoportokba lehet jelentkezni:
- kapacitásfejlesztés,
- éghajlatváltozás,
- katasztrófa-kockázat csökkentés és
- adatok.
A jelentkezés részletei itt találhatók.

A jelentkezéshez az ajánlást a megfelelő GEO tagrésztvevő szervezet vagy Társulás GEO fődelegáltja kell, hogy adja.
A GEO Titkárság a felmerülő kérdések megválaszolásában segítséget nyújt, a jelentkezőket elirányítja az illetékes fődelegálthoz és nyomon követi a fejleményeket.
Jelentkezni április 30-ig lehet, míg a GEO fődelegáltak ajánlásai május 15-ig kell, hogy beérkezzenek.

Megjegyzem, 2017-től kezdve az MFTTT fenntartható fejlődési célok munkacsoportja (WG4SDG)  részt vesz a GEO WG4SDG kezdeményezésben a 17.  SDG célcsoport témakörében évente jelentést készített munkájáról, és rendszeres résztvevője a kezdeményezés irányító testülete video-értekezleteinek és három ízben a GEO Week-hez kapcsolódó  konferencia eseményének. Mivel ezt a kapcsolatot a GEO ismeri és az MFTTT WG4SDG-t tavaly partnerként ismerte el a GEO EO4SDG, ebben az esetben talán nincs szükség jelentkezésre, legfeljebb megerősítésre.

Kapcsolatos friss hír, hogy a tegnapi napon az olasz nemzeti kutatóközpontból (CNR) megjött a visszaigazolása annak, hogy az MFTTT WG4SDG munkacsoport tavaly szeptemberben, a 11. Nemzetközi Digitális Föld Konferencián elhangzott előadása bővített összefoglalóját szerepeltetik a rendezvény nyomtatásban megjelenő konferencia-kiadványában.

Üdvözlettel,
Dr. Remetey-Fülöpp Gábor
GEO nemzeti levelező"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése