2022-04-22

Földmegfigyelési Információs Rendszer (FIR) projektátadó záró rendezvénye a Műegyetemen

A délelőtti program előadói. (Dr. Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős ITM h.államtitkár a meghirdetett programtól eltérően nem lehetett jelen.)


A Föld napján került sor a Műegyetem dísztermében a FIR (Földmegfigyelési Információs Rendszer) projektátadó rendezvényére.

A KIFÜ, NISZ, Lechner Tudásközpont és a KKM konzorciumi partnerségében kidolgozott rendszer, a földmegfigyelési adatinfrastruktúra és szolgáltatás kialakításáról sajtónyilvános ismertetést tartottak a konzorciumi intézmények képviselői.

 

 

 

 

 

Dr. Spaller Endre, a projektekért felelős Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) elnökhelyettese ismertetést adott a projekt résztvevőiről, eredményeiről, innovatív megoldásairól, a projekt társadalmi hatásairól és kapcsolódó fejlesztésekről.










Dr. Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos (KKM) arról beszélt, hogyan illeszkedik a Földmegfigyelési Információs Rendszer Magyarország Űrstratégiájába


Dömötör Csaba igazgató, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt (NISZ) projektben vállalt szerepéről és feladatairól szólt.



Dr. Sík András, a Lechner Nonprofit Kft térbeli szolgáltatások igazgatója a Földmegfigyelési Operatív Központ (FOK) Lechner Tudásközpontban való felállításáról adott ismertetést.
A FOK feladatainak tömör összefoglalása (Dr. Sík András diája)
A FIR projekt zászlaja
FIR molinó a terem sarkában.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése