2022-07-08

Az Int'l Science Council tegnapi webinárja: Meddig jutottunk az SDG-vel? Hogyan tovább?

Röviden: kiábrándító a fenntartható fejlődési célok (angol rövidítésévekl SDG) időarányos teljesítése. Mi ennek az oka és mi ebben a helyzetben a teendő?

A rendezvény a párizsi székhelyű Nemzetközi Tudományos Tanács (ISC) és a Mérnökszervezetek Világszövetsége elnökeinek aktív részvételével folyt.

Politikusok, akadémiai intézmények munkatársai és kutatók öt különböző szemszögből tárgyalták a témát. A több mint 100 fős hallgatóság hozzájárulásaival gazdagította az összképet. Magyar oldalról az MFTTT WG4SDG részéről a Bg Earth Data Journalban tavaly megjelent teljes mértékben releváns cikk linkjének közreadása volt a hozzájárulás, hiszen az ISC elnökének végszavaival összecsengett a cikkünk címe és tartalma, a figyelemfelhívás fontossága, az interdiszciplinaritás és a felelős érintettek (stakeholderek) bevonása, mozgósítása.

A rendezvény üzenete mintegy tucat releváns dokumentum közreadásával együtt beépítésre kerül a GISOpen 2022 konferenciára készítendő anyagunkba, melyet dr. Mihály Szabolcs fog Székesfehérváron előadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése