2023-04-28

Az ENSZ GGIM térinformációs tanácsadó szervezete európai tagozatának webinárja a Fenntartható Fejlődési Célokkal kapcsolatos témában

Az ENSZ térinformatikai szakértői testületének európai tagozata (UN-GGIM Europe) ez évre több témakörben szervezett on-line előadás-sorozatot. 1. FFC indikátorok számítása - Atérinformációk és statisztikai adatok integrációja, mint értéknövelés bemutatása. UN-GGIM: Europe Webinar - Showcasing the added value of geospatial and statistical data integration to compute SDG indicators (április 25). Az április 25-I eseményre a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság Fenntartható Fejlődési Célok Munkacsoportja (MFTTT WG4SDG) tagja, Palya Tamás hívta fel a figyelmet. A regisztrált több mint száz távoli résztvevő számára lehetőség adódott kérdések feltételére is. A dr. Mihály Szabolcs által vezetett MFTTT WG4SDG képviseletében arra vonatkozóan hangzott el kérdés, hogy a szervező UN-GGIM tervezi-e, hogy a Integrált Térinformációs Együttműködés (IGIF) programja 9 stratégiai elemét, így a kommunikációt és az érdekeltek becsatolását illetően gyűjti és megosztja a legjobb gyakorlatot és a tapasztalatot. A program és az elhangzott előadások a testület (UN-GGIM) honlapján lesz megtekinthetőek.
A további webinárok témái: 2. Földmegfigyelés és a Fenntartható Fejlődési Célok (FFC) - felhasználási esetek és munkafolyamatok Earth Observation and SDG: uses cases and workflows (május 23) 3. Út a Térinformatikai Tudás Infrastruktúra felé, a GSDF-IGIF ajánlásai The way towards a Geospatial Knowledge Infrastructure, GSGF -IGIF recommendations (június 19) 4. Nyílt téradatokkal az országok között összehasonlítható statisztikákért – hozzájárulás az FF célok területi megközelítéséhez Open Geospatial Data for cross-country comparable statistics as a contribution to a territorial approach to the SDGs (október 4) 5. Az ENSZ téradat hálózatának elosztófeje, az ENSZ térinformációs helyzetelemző szobája United Nations Geospatial Network Data Hub: “One UN Geospatial Situation Room” (november 15 November) 6. Kapcsolt adatok az európai téradat infrastruktúrában Linked Data in the European spatial data infrastructure – (November 17-I héten)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése