2024-05-26

Hozzájárulás a HUNAGI 2024.évi 36. Közgyűléséhez

 A szervezet elnökének, közgyűlésre meghívott tagjainak előzetesen megküldött levelemben az alábbi javaslatot adtam:

"

Tisztelt Elnök Úr!

Kedves Zsolt!


Köszönöm a 36. HUNAGI közgyűlésre szóló meghívót (az eredetit én sem kaptam meg).

Minthogy egészségügyi okból továbbra sem lehetséges, hogy személyesen részt vegyek, ezért mint a legutóbbi közgyűlések esetében, előzetesen megküldött véleményemmel, javaslatommal kívánom segíteni a találkozó munkáját.

 

Nincs kétségem: a HUNAGI kompetens tagszervezetei és képviselőik biztosítékot jelenthetnek arra, hogy a Társaság sikeresen alapozza meg működését fennállása 3. évtizedére is.

 

Ezt igazolja a 2023.évi beszámoló, amelyből több ígéretes területen a szakértő tagszervezeti képviselők aktivitása kiolvasható.

 

Tekintettel arra, hogy a földmegfigyelési információs rendszerek és szolgáltatások területének is szakavatott és tapasztalt képviselői vannak jelen a HUNAGI-ban is, az a javaslatom, hogy a 2024.évi munkaterv keretében ismerjék meg a CEOS WGISS munkacsoportjának tevékenységét a csatolt, legfrissebb dokumentum tanulmányozásával.

Véleményem szerint célszerű ugyanis megfontolni a munkába való bekapcsolódás előnyeit és lehetőségét.

Megjegyzem, éppen a HUNAGI kivívott nemzetközi hírneve, tagjainak eredménye vezetett oda, hogy 2006-ben a HUNAGI tisztségviselőjét jelölték az akkor ESA és NASA vezetésével működő WGISS munkacsoport és a GSDI szervezet közötti állandó összekötőnek. A GSDI 2018.évi megszűnésétől kedve a magyar részvétel a WGISS-ben a KKM illetékes főosztálya hozzájárulásával volt lehetséges, de a COVID óta a személyes, aktív részvételre már nem kerülhetett sor. A WGISS a földmegfigyelési információs rendszerek és szolgáltatások olyan gyakorlati kérdéseivel foglalkozik, amelyek a hazai űrtevékenységek fejlesztését a felújítandó nemzetközi együttműködés révén meggyőződésem, hogy előmozdítja. A CEOS WGISS jelenlegi vezetését a USGS látja el, a soron következő találkozó az EROS Adatközpontban lesz az év utolsó negyedévében (az aktív bekapcsolódáshoz táv-részvételt is elfogadnak). Ha igény van rá, tapasztalataimat örömmel átadom.

Jelen levelet és csatolmányát szíves tájékoztatásul és felhasználásra küldöm a t. Címzetteknek, másolatban azoknak, akikkel e tématerületen kapcsolatban álltam.

 

Eredményes 36. Közgyűlést kívánok!

Üdvözlettel,

Dr. Remetey-Fülöpp Gábor

 

Ui.: 2023-ban nem kaptam értesítést a tagdíj befizetésére. Kész vagyok rendezni az ideivel együtt, ha kapok értesítést."

(Megjegyzés: a becsatolt, nevemre érkezett 100+ oldalas tartalmas dokumentum hozzáférhető a CEOS honlapján ..A levél másolatban eljutott a KKM Űrtevékenységért és Űrpolitikáért Felelős Főosztály munkatársához is)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése