2008-07-09

IJDE ülés a Kínai Távérzékelési és Digitális Föld Központban



Az ülést megelőzte egy látogatás az intézmény katasztrófa kiértékelési termében (disaster situation room), majd az ülés befejeztével a Holdmegfigyelő műhold irányítótermében, ahol élőben kísérhették nyomon az ülés résztvevői a holdfelszínt, ahogy a pásztázó műhold felette elhaladt.
John Genderen főszerkesztő vezetésével az ülés résztvevői ismertetést kaptak a nemzetközi Digitális Föld szaklap (IJDE) kiadója, a Francis & Taylor képviselőjének beszámolójáról, az első két szám nemzetközi sikeréről, majd a soron következő számokkal kapcsolatos feladatokat vitatták meg. A főszerkesztő két téma kifejtéséhez kérte fel a Digitális Föld szervezet vezetőségének japán és magyar tagját, Fukui professzort (Keio Egyetem) és a HUNAGI főtitkárát. Ez utóbbi az ENSZ téradat infrastruktúra kezdeményezés és a Digitális Föld témakört dolgozza fel.  Az ülésről további részletek hamarosan itt.

HUNAGI képviselője a Hold körül keringő kínai térképező műhold monitoring termében. A képet Huo Guodang készítette a HUNAGI fotógyűjtemény számára, 2008

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése