2008-09-26

Ma fejeződik be a WGISS-26 ülése

A Egyetemi Légkörkutató Központ (UCAR) a GISS-26 találkozó helyszíne. HUNAGI fotógyűjtemény, 2008
Ma még egy nyolc órás plenáris ülés lesz,, melynek során a hét eredményeinek öszefoglalása és a következő megteendő lépések rögzítése kerül sorra. Az egyhetes intenzív munka után a résztvevőknek szombaton egy egynapos kirándulás adhat alkalmat az aktív pihenésre.

Ma a plenáris ülés elsőnek áttekinti a Projektek és Alkalmazások munkacsoportok munkáját és megvitatandó javaslatokat 
fogalmaznak meg a GEO számára.
 Tárgyalandó témakörök:
Érzékelő hálózatok (vezeti: Meraka Intézet) és alkalmazása az árvízi (NASU) , valamint tűzmonitoringban (NASA), Földmegfigyelés szárazföldi információs szolgáltatási szegmens portál fejlesztése (vezeti USGS-EROS), Virtuális alkalmazás-orientált műholdkonfigurációk a globális esőfigyelés, légkörkutatás, és földmegfigyelési pilot területén (NASA). Globális adatkészletek - digitális magassági model (NASA).  Az egyes témacsoportok a CEOS tagszervezetei részéről várják a további közreműködő jelentkezőket is.
Vitára bocsátja a  Technológia és Szolgáltatások munkacsoport is jelentését. Ennek keretében tárgyalt témák az Interoperábilis katalógus szolgáltatásGrid feldolgozás (nagykiterjedésű Grid, árvízmonitoring Grid felhasználással, Kína különleges információk Gridje amely jól vizsgázott a szecsuáni földrengés kapcsán, Grid technológiák többforrású adatok integrációjára), Árvízmonitoring és kapcsolódó adat-demokrácia kérdések, valamint a GEOSS hozzájárulásra vonatkozó javaslatok. ISD, Világhálós szolgáltatások
Ezt követően kijelölik, illetve megerősítik a munka- és feladatcsoportokat, naprakészre teszik a WGISS 5 éves munkatervét, meghatározzák mi kerül a CEOS plenáris ülésére. Újólag áttekintik a végrehajtandó feladatokat, megvonják a végső következtetéseket és kihirdetik a soron következő ülés helyszínét,, amely várhatóan a CNES vendéglátásában Toulouseban lesz jövőre.
Hangsúlyt fektetnek a műszaki tapaszatalatok, a legjobb gyakorlat dokumentálására is, (pl. a WGISS interoperabilitás kézikönyve, vagy a wiki megközelítésben).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése