2009-10-05

INSPIRE a tervezés szolgálatában - Plan4all projektülés Rómában

A projekt konzorcium tagjai és a térségi tervezésben fő szerepet játszó Inspire adatkörök. Forrás: Plan4all 1.sz. hírlevél 2009 Szeptember
Az eheti kétnapos projektértekezleten a kettes számú projektcsomag (helyzetelemzés) négy feladatát mutatták be a felelősök. Az elhangzottakróla meghívott három független szakértő (egy utrechti egyetemi tanár, egy varsói magántervezőiroda képviselője és a HUNAGI főtitkára) véleményt mondtak.
1. feladat:
A térségi tervezés számára felhasználható téradat infrastruktúrák építésében résztvevő vezető regionális és helyi szervezetek azonosítása
(ISOTREND)
2. feladat
Innovatív kihívások és együttműködési szerkezet releváns technológiafejlesztések és trendek elemzésére
(CEIT ALANOVA)
3. feladat
Inspire követelmények elemzése
(EUROGI)
4.feladat
Tervezőrendszerekkel szemben támasztott felhasználói követelmények elemzése
(HF)
Mind a négy témakörben sikerült jól fogadott észrevételeket, kifogásokat és javaslatokat tenni.
A projekt októberben ér félidejéhez. HUNAGI részéről az 1. feladathoz tartozó kérdőív kitöltésével - ha nem is mint konzorciumi tag de mint partner -, Magyarország is felkerülhet a projekt Európa térképére. HUNAGI a jövő évben - EUROGI égisze alatt - Plan4all Magyar Napot rendez a regionális fejlesztésben, térségi tervezésben helyi, regionális és országos szinten érdekeltek bevonásával. A Plan4all Wiki betekintést nyújthat a projekt belső életébe:
http://www.plan4all.eu/wiki/Project_events
Ezt megelőzően, a februárban tervezett Nemzeti Térinformatikai Konferencia egyik fő témakörében a címharmonizáció kérdésében előzetes időpontegyeztetésre került sor Corrado Iannucci EUROGI koordinátor szakértővel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése