2010-06-07

Három éve indult a hazai Térinformatika online portál

Mai postánkból. Dr. Szabó Szilárd főszerkesztő írja megkeresésében:

Ha egyetértesz vele, kérlek, hogy küld szét a levelezőlistádon keresztül ezt a rövid ismertetést a Térinformatika Online-ról, s egyben kérlek, hogy tedd fel a blogodra is.
Úgy gondolom, a portálon lévő cikkek méltók arra, hogy többen értesüljenek róla.
Segítségedet köszönöm.
Szilárd
Különösen gazdag tartalom található most a Térinformatika online portálon
   A Térinformatika Online internetes hírportál három éve indult. Célja az volt, hogy segítségével a térinformatika és rokonterületek újdonságairól a legszélesebb olvasóközönség is értesüljön.
   A már három éve működő szakportál örömmel ad teret szakmailag értékes, tartalmas anyagoknak.  Jelenleg 68 alkotó munkái olvashatók ott. Legújabb szerzőink Gáspár Katalin, Siki Zoltán (MME), Busics György (NYME) és Darabos Péter (BME). A publikációs lehetőség különösen a fiatal szakembereknek lehet vonzó, hiszen nem csupán a cikkük jelenik meg, de a Szerzők rovatban a fényképük és a szakmai bemutatásuk is megtalálható.  A külföldi szerzőkkel együtt szerzőink száma még több, s ez az érték egyre gyarapszik! 
   A mostani levél célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy különösen gazdag tartalom található a portálon.  A Nyitóoldalon ( http://www.terinformatika-online.hu/ ) többek között Siki Zoltán, Vlasits József és Detrekői Ákos írásai olvashatók.  Siki Zoltán a háromdimenziós modellek kérdéseit boncoilgatja, Vlasits József cikkéből megtudhatjuk, hogy a Magyar Telekom a korábbi Klipsz nevű rendszer tanulságait levonva ismét nekirugaszkodik egy új térinformatikai rendszer létrehozásának, melyet most Smallword alapokra építve valósítanak meg. Detrekői professzor úr cikkében pedig szakterületünk jövőjéről vallott nézeteit ismerhetjük meg.
   Az Aktualitások (http://terinformatika-online.hu/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=4&Itemid=46) valamint az Archívum (http://terinformatika-online.hu/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=8&Itemid=84 ) rovatainkban igen sok érdekes, fontos témáról olvashatnak az elméleti jellegű cikkektől (pl. az önszerveződő neurális hálózatok képelemzésben) a gyakorlati jellegűekig (pl. a térinformatikai alapú kerékpáros nyilvántartás).
   A honlapon jelenleg összesen 440 írás található. Érdemes megnézni, hiszen bizonyára találkozik Önt érdeklő témákkal."  Link a címsorra kattintással is elérhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése