2010-08-18

A DG JRC és Magyarország kapcsolatrendszere - a térinformatikai együttműködések visszacsatolása az új JRC nemzeti kapcsolati személy számára

A térinformatika kitüntetett helyen szerepel a DG JRC és Magyarország kapcsolatát leíró, az Európai Bizottság által kiadott hivatalos, kétoldalas ismertetőben. Az anyag a címsorra kattintva hívható le. Nevesítve benne van az INSPIRE irányelvvel összefüggő kormányzati feladat, mely korábban a KvVM és az FVM együttműködését igényelte (mára VM feladattá vált). Szerepel a brosúrában a Nyugat-magyarországi Egyetem is földügyi témakörben, nevesítve a földrajzi információk szerepét. 
Márkus Eszter, az NKTH Kutatási Osztályának munkatársa lett a DG JRC hazai nemzeti kapcsolattartója, aki a HUNAGI-t azzal kereste meg, hogy értesítsük mindazokat, akiknek élő, intézményi program keretében finanszírozott kutatási együttműködésük van a DG JRC-vel, hogy adjanak visszajelzést szóbanforgó munkájukról. Tagszervezeteink visszajelzését továbbítjuk az illetékesek számára, egyben az NKTH érdeklődésére számot tartó HUNAGI tevékenységről és kezdeményezésekről is beszámolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése