2010-09-09

FÖMI főigazgatói - HUNAGI elnöki találkozó

Toronyi Bence főigazgató (j) és Barkóczi Zsolt elnök a mai találkozón. Kép: HUNAGI, 2010
A találkozón érintett kérdéskörök a következők voltak:
- HUNAGI milyen módon  tudja elősegíteni tagjainak, mint szakterületi szereplőknek közérdekű törekvéseit, a kormányzati feladatok (pld. INSPIRE) végrehajtását? Az igények megismerése révén tud HUNAGI hasznos lenni tagsága számára
- FÖMI támogatás a nemzetközi szakmai országimázs javítására tett HUNAGI törekvésekhez. Az augusztus 30-i írásos javaslat szerint ezek a lehetőségek a következők: EUROGI/EuroGeographics/VM/HUNAGI konferencia a PCC-hez illesztve hazánk EU elnökségi szemesztere alatt "Kataszter - SDI - eKormányzat" témakörben b) Aktív közreműködés a "Műholdas távérzékelés információs rendszerek" témakörű zárt CEOS-WGISS-32 találkozó "magyar szekciójában, illetve c) a 2013. évi Digitális Föld világkonferencia lebonyolításában. 
Emellett a FÖMI eredményeinek láttatására alkalmas fórum a HUNSPACE-HUNAGI visegrádi Űripari Műhelye, melyen a FÖMI részéről GNSS és GMES témakörben is lesz előadó, de a szeptemberi skopjei és bécsi regionális konferenciákon elhangzó HUNAGI előadások is tartalmaznak utalást FÖMI vívmányokra.
Toronyi Bence főigazgató  kész a HUNAGI-val kialakult jó együttműködést  folytatni és a folyamatban lévő közös akciókban (pld. 3. Címműhely), projektekben (pld. LAPSI) tevőlegesen résztvenni, további feladatok  (pld. országleltár) során együttesen közreműködni. Az FP7 LAPSI témakörben a HUNAGI főtitkára külön összefoglalót készít a FÖMI főigazgatója számára, hogy a PSI-vel összefüggő témában a szakterület hatékony képviselete a következő években biztosítható legyen. A találkozó végén Barkóczi Zsolt elnök köszönetét fejezte ki a FÖMI támogató hozzáállásáért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése