2011-04-18

Digitális Föld - hozzájárulás európai látószögből - Prof. Max Craglia (DG JRC) cikke megjelenéséről ma határozott az International Journal of Digital Earth


Prof. Guo Huadong az IJDE főszerkesztője, az ISDE főtitkára és a Kínai Földmegfigyelési és Digitális Föld Intézet (CEODE) főigazgatója a hírről ma tájékoztatta az első szerzőt és a közreműködőket. Az anyagról bővebb előzetes jelent meg a Napló áprils 2-i bejegyzésben. Egyébként a Taylor & Francis mintegy 1050 szakcikke éhető el a címsorra klikkelve. A honi térinformatikai közöség műhelyeinek figyelmét e helyen is szeretném felhívni az IJSDIR és IJDE szakfolyóiratokban való publikálásra. Ez utóbbi a Thomson citációs indexén is szerepel és hamarosan itt jelenik meg a Digitális Föld - Koncepció 2020-ig c. anyag is, melynek kidolgozását az ISDE márciusi pekingi munkabizottsági ülése készítette elő (szintén HUNAGI közreműködéssel). Rövidebb és átalakított változata a Nature vagy Science lapjain lát majd napvilágot még az idén.
Prof Wang Changlin a hétvégén 10  térinformatikához szorosan kötődő cikk ingyenes hozzáférhetőségére hívta fel a figyelmet: (... please find the attached flyer of 2011 editor's choice for 10 free download papers published on IJDE, please help us to disseminate this flyer as widely as possible, which will help us to increase the citation of IJDE papers and also the impact factor of the IJDE.)
A letölthető és faliújságra kitűzhető pdf fájlért elegendő ide klikkelni: 
http://www.hunagi.hu/G/doc/IJDE2011EditorChoice.pdf


Emellett a mai napon megérkezett a 7. ISDE szimpózium szakmai kísérő eseményeként rendezett perthi IJDE szerkesztőbizottsági ülésre szóló meghívó. HUNAGI képviselője a Berkeley Egyetemen tartott ülés óta (2006) vesz részt az IJDE szerkesztőbizottság munkájában, formális felkérést 2009-ben kapott Pekingben az ISDE 6. szimpóziuma alkalmával, azóta több cikk lektorálásában vett részt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése