2011-12-11

Magasszintű Föld rendezvény - magyarországi szakértőkkel

A mai napon mintegy 150 civil szervezt részvételével kezdődött meg az Eye on Earth rendezvény Abu Dhabiban. Többek között az EUROGI elnöke Bruce McCormack és főtitkára Cathrina Bamps, de az OGC ügyvezető igazgatója Steven Ramage is aktív résztvevői a szakmai munkacsoportok vitafórumainak. A rendezvény tanácsadó testületének tagja az Európai Környezeti Ügynökség ügyveztő igzgatója McGlade profeszor asszony, az Egyesült Államok Külügyminisztériuma környezeti igazgatója, a Világbank Környezeti igazgatója, a GEO Titkárság igazgatója José Achache, Jack Dangermond, az Esri elnöke, míg a Framework Committee tagjai között találhatóak Abbas Rajabifard a GSDI elnöke, Ed Parsons a Google vezető térinformatikusa is.
Öt munkacsoport állt fel:
WG1Policy, Governance and Institutional Networking
Itt tag Tóth Nagy Magdolna ,a magyarországi telephelyű The Regional Environment Centre for Central and Eastern Europe (REC) , valamint Dr. Kiss Csaba, a HUNAGI korábbi partnere az EMLA szakértője.
WG2Content and User Needs
WG3Technical Infrastructure
WG4Capacity Building, Education and Awareness Raising
WG5Applications showcase
A csúcstalálkozót olyan szakmapolitika formáló személyiségekből álló testületek kormányozzák, amelyek tagjai az ENSZ Környezetvédelmi Programjával (UNEP) kapcsolatban állnak, meghatározó szerplői a szakmai közösségnek és  kiegyensúlyozott földrajzi eloszlásban képviselik a világ térségeit.
A csúcstalálkozó fő szonzorai az Esri, a Microsoft és a Google. Bővebb információ a programról, előadókról és a kiállításról  a rendezvény honlapján találhatóak.
HUNAGI tagjai és partnerei számára elsők között számol majd be a találkozó eredményeiről az EUROGI, GSDI és OGC forrásokon keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése