2014-04-26

Eredményesen lezajlott az EUROGI éves közgyűlése

Néhány a legfontosabbak közül:
EUROGI köszönetet mondott a HUNAGI-nak az első Copernicus MPP országfelmérés és műhely sikeres lebonyolításáért. Az Európi Űrügynökség nagyon meg volt elégedve és ezek alapján november elején az Imagine konferencia keretében sor kerülhet a második Copernicus MPP műhelyre szintén pályázatos formában nyerhető el a rendezési jog (EUROGI és ESA támogatással.
Az EUROGI várhatóan 10 napon belül megkapja európai adószámának érvényesítését, amely szükséges a HUNAGI 2013. évi mérlegének és közgyűlési pénzügyi jelentésének véglegesítéséhez.
EUROGI még április folyamán egy az érdekődését kinyilvánító levelet ad ki a HUNAGI számára egy tervezett HUNAGI-NHIT együttműködés támogatására.
HUNAGI felvetésre és lengyel támogató melléállással HUNAGI és az EUROGI lengyel tagszervezetének képviselői lehetőséget kaptak arra hogy a jövő héten összeállítsanak eg javaslatot egy 90 perces tematikus szekcióra a berlini imaGIne konferencia keretében az Nyílt adatok, nyíltforrású szoftverek témakörben. A kezdeményező HUNAGI feladata, hogy a német DDGI szekciófelépítési modellje figyelembevételével, a honi "Foszfor Géza", a WWEC és a FOSS4G Europe, továbbá az európai intézményekkel való kapcsolatainak felhasználásával egy tervezetet készítsen és azt a lengyel javaslatokkal egyeztetve a berlini szervezők (dr. Wolfgang Steinborn) felé megküldje. Reményeink szerint az open source 4 GI témakörben egy hazai, egy lengyelországi áttekintő előadáson felül az európai trend is be lenne mutatva a FOSS4G Europe konferencia tükrében, míg a nyílt adatokról EU-s és/vagy osztrák előadóra számítanánk (Bécs városüzemeltetés részéről). Mindezek egyeztetése hétfőtől megkezdődik dr. Siki Zoltán bevonásával.
Bővebbet a közeli napokban.


imaGIne2014_ConferenceLogo_850_468

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése