2015-06-23

Jelöltállítási lehetőség a GSDI elnökségben a civil szervezetek helyére

A idei 3. EUROGI vezetőségi ülés helyszíne:
House of Surveyors and Geo Informatics
Brüsszelben

A Global Spatial Data Infrastructure Association (GSDI) felhívása nyomán az elfogadott új alapszabály szerint szűkített vezetőségben (Board of Directors) a civil tagszervezetek kategóriából most egy helyre pályázhatnak június 26-ig az alábbi tagszervezetek:
* EIS Africa
* EuroGeographics
* European Umbrella Organization for Geographic Information (EUROGI)
* Hungarian Association for Geo-information (HUNAGI)
* Open Geospatial Consortium, Inc.
* Pan American Institute of Geography and History (PAIGH)
* United Nations Economic Commission for Africa (UNECA).
Az EUROGI szervezetében a múlt hét végén Josef Strobl (AGEO) Bruce McCormack előző elnököt, míg Wolfgang Steinborn (DDGI) Remetey Gábor végrehajtó bizottsági tagot ajánlotta delegálni. A szavazás szerda délben zárul, az eredményt várhatóan az EUROGI pénteki brüsszeli ülésén ismertetik. Amennyiben  Bruce McCormack nyer jelölést az erős nemzetközi mezőnyben való megmérettetésre, a HUNAGI-nak ugyan még mindig lenne lehetősége saját jelöltet állítani, azonban az OGC, a regionális szervezetek ellenében ennek nem lenne esélye. Amúgy a GSDI kezdeményezéssel majd szakmai világszervezettel a HUNAGI-nak közel két évtizedes élő kapcsolata van, jelenleg is a GSDI delegáltja ill. összekötője a GEO illetve WGISS szervezetek felé, mely feladatot a vezetőség megelégedésére látja el.
Legfrissebb: a mai június 24. déli határidőre beérkezett 6 szavazat alapján 4:2 arányban Bruce McCormackot, az EUROGI volt elnökét jelöli az EUROGI a GSDI vezetőségébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése