2015-07-24

Hamarosan megjelenik az Int. J. of Cartography, az ICA nemzetközi kartográfiai szaklapjának első száma magyar szerkesztőbizottsági taggal és tanulmánnyal !

Zentai László térképész, tanszékvezető egyetemi tanár (ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék) írja:
"Az ICA nemzetközi kartográfiai szaklapjának (International Journal of CARTOGRAPHY) első száma hamarosan megjelenik a Taylor & Francis kiadásában (http://www.tandfonline.com/loi/tica20#.VbJYPPkmHMg). Az újság két szerkesztője: Anne Ruas (Franciaország) és William Cartwright (Ausztrália). A szerkesztőbizottságnak tagja Zentai László is. A 120 oldalas első szám 8 tanulmányt tartalmaz.Az újságnak 2015-ben két száma jelenik meg, majd a következő években ez a szám 4-re fog nőni.
A 2015-ös második szám várhatóan a november eleji, bécsi EuroCarto konferenciára beküldött tanulmányokból fog válogatni.
Az első szám első tanulmánya Jesus Reyes és Juhász Barbara tanulmánya Hungarian survey on the use of cartograms in school cartography már teljes szöveggel is elérhető a kiadó honlapján (http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/23729333.2015.1055538#.VbJY9PkmHMg). A nyomtatott újság az ICA augusztus végi, rio de janeiroi-i konferenciájára készül el."
Köszönet a  hírért, hasonlókról örömmel számol be a blog! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése