2016-05-02

Megkezdte munkáját a GEO Munkaprogram Szimpóziuma Genfben

Megkezdte munkáját a három napos GEO szimpózium, amelyen az idei, de főképpen a 2017-19 évek munkaprogramja az ismertetések és a vita tárgya.
A negyedik, csütörtöki napon a GEOSS Közös Infrastruktúra (GCI) Műhelyt rendezik Ivan DeLoatch (FGDC) és Massimo Craglia (JRC) vezetésével. A rendezvényeknek az ENSZ Meteorológiai Világszervezete a WMO ad otthont, amely a GEO Titkárságot is befogadja. A GSDI képviseletében ezen a rendezvényen is módomban lesz jelen lenni. A GSDI részéről első sorban a Kapacitásépítés szekcióban lesz tervezett hozzászólás, de ennél is fontosabbak a máris megkezdett folyosói egyeztetések, melyre alkalmat ad az Esri Fenntartható Fejlődési Célokat kiszolgáló térinformatikai alkalmazások konferenciájának mai fogadása, melyre a GEO résztvevők is meghívást kaptak.
A GSDI 15. Világkonferenciájának Tajpejben egyébként a GEO Titkárság igazgatója, Barbara Ryan és az OGC elnöke Mark Reichardt is felkért vezérelőadója, akik a felkérést már elfogadták. Az előzetesen egyeztetett GSDI kapcsolaterősítési feladatok mellett itt Genfben lehetőség nyílik hazai érdekeket is szolgálni azzal, hogy egyes érintett honi intézmények (így az OMSZ, a MŰI, KEH FKI)  érdeklődésére számot tartó információt velük megoszthatok. A találkozózóról angolnyelvű jegyzet is de fotódokumentumok is készülnek.
Fotódokumentum

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése