2010-03-14

Innovatív multimádiás zseb túristakalauz

A MATISZ forrásból értesülhettünk arról, hogy a az MTA SZTAKI "Pocket guide" terméke, amely  2009-be elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, valamint az eFestival (www.efestival.hu)hazai multimédia verseny nyertese lett,  idén a hannoveri CeBIT kiállításon március 3-án, az informatikai és digitális média-vállalkozások számára létesített, a digitális termékek és szolgáltatások terjesztése érdekében kifejtett innovatív tevékenységéért  "Európai e-Kiválóság Díj 2010" oklevelet nyert.
A termék jellemzői  a helyfüggő tartalomszolgáltatás, idő-  látnivaló és útvonal optimalizálás, navigáció térképes megjelenítéssel, valamint a kapcsolt ismeretanyagok többnyelvű hangzó és képi megjelenítése.
 (A CeBIT-en a prezi hazai prezetációs szoftver (www.prezi.com) platina díjat kapott!). A magyar szervezetek részvételét a MATISZ (www.matisz.hu) szervezi és a korábbi évek magyar nyertesei között található a HUNAGI friss tagja a Nav N Go (www.navngi.hu), továbbá az www.ingatlan.com is. A MATISZ és a HUNAGI közötti együttműködés számos területen évek óta sikeresen folyik, ePSInet, PSI irányelv, LAPSI projekt előkészítés és megvalósítás terén. A térbeli adatok webes szolgáltatásainak vizsgálati protokolljára vonatkozó együttműködésük a honi térinformatikai közösség és felhasználóinak érdekét egyaránt szolgálja. Bővebb információ az arany díjat kapott MTA SZTAKI termékről a címsorra kattintva nyerhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése