2012-01-20

Kedd délig még befogadnak a szervezők előadás-javaslatokat

Alakul a Mobil GIS konferencia "Adatok és szolgáltatások", valamint a "Közösségi térinformatika" szekciója is
Január 24 déli 12 óráig még befogadnak a szervezők előadás-javaslatokat.
A mobil térinformatikához kapcsolódó  adatok és szolgáltatások körébe eső előadás javaslatok elfogadásáról  a Szervező Bizottság dönt. A felkért előadók között van dr. Mihály Szabolcs, nemzeti INSPIRE összekötő (VM , aki a szekció bevezető előadását is tartja.
A közösségi térinformatika szekció bevezető előadását dr. Takács András Attila, a VM főosztályvezető-helyettese  vállalta. A szervezők szándéka szerint a beérkezett előadás-javaslatok és a meghívott előadások az egyének önkéntes adatgyűjtésben való szerepük és jelentőségét mutatja be elsősorban a legváltozatosabb alkalmazási területeken.
Mindkét szekcióban 10-15 perces előadások lesznek, melyet az előadók részvételével és a hallgatóság bevonásával moderált  vita követ. On-line jelentkezés: klikk ide!
A GIM szerkesztőjének hónap eleji felkérésére elkészült, várhatóan a GIM International szaklap februári számában megjelenő 'Insider's View' rovatcikk a 3.HUNAGI konferencia témakörei kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy a pénzügyi megszorítások  és gazdasági nehézségek idején egy szakmai civil szervezet legjobb, ha elősegíti az ismeretszerzést és az igéretes technológiák fejlesztésére hív fel.



A mobil térinformatika jelentőségét szemlélteti a Costa Concordia utolsó 14 percét elemző előadás is (Forrás: gCaptain). Bővebbet a LAPSIHU weboldalán. A DigitalGlobe űrfelvétel részlet forrása a BBC News Europe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése