2012-01-06

HUNAGI promóciója a tagszervezeteken és partnereinken keresztül


A Nemzetközi Digitális Föld Társaság hivatalos nyomtatot szaklapja, az Intenational Journal of Digital Earth szakfolyóírat  és ingyenesen letölthető dokumentumának népszerűsítésére a Taylor & Francis kiadó promóciós megoldásokat javasolt.  Alkalmazására a szerkesztőbizottság tagjaként a napi munkámban és a HUNAGI blogtár szerkesztése során magam is törekszem.
 Ezzel egyidejűleg a jó gyakorlatot követve, a megoldásokat - ahol releváns - a HUNAGI és tagjai, partnerei vonatkozásában is javaslom alkalmazni.
  •  Olvasmányok ajánlása Javasolja a HUNAGI honlap folyamatosan bővülő, letölthető dokumentumainak és a HUNAGI blogtár bejegyzéseinek követését térinformatikai érdeklődésű diákjai, hallgatói, munkatársai számára.
  •  Részlege vagy saját honlapján szereplő szakmai profiljában tüntesse fel, ha a HUNAGI szervezetében tisztségviselő, HUNAGI testület vagy ad-hoc munkacsoport tagja
  •   Twitter és Facebook A térinformatikai közösség tagjai egyre többen használják e népszerű közösségi fórumokat tevékenységük láttatására. Saját Twitter és/vagy Facebook oldalán adjon hírt a HUNAGI-ról megadva a HUNAGI honlap és blogtár elérhetőségét.
  •   Tetszik  Nyilvánítsa ki tetszését HUNAGI Facebook oldalán és csatlakozzon a követőkhöz
  •  LinkedIn: Gyakorlati szakemberek félszáz milliót meghaladó tábora. Tagjai fejlesztők, gyakorlati felhasználók, a magánszféra döntéshozói és humánerőforrás menedzserek. Csatlakozzon és szakmai profiljában tüntesse fel, ha a HUNAGI szervezetében tisztségviselő, HUNAGI testület vagy ad-hoc munkacsoport tagja.
  •  Akadémiai közösségi hálózatok Kutatók, elméleti szakemberek egyre szélesebb körben használják a MyNetReseach vagy Academici, ahol az azonos érdeklődésű szakemberekkel eszmét cserélhetnek. Megfontolandó a csatlakozás.
  •  CiteULike, vitafórum  Használja ezeket a megoldásokat, melyekkel továbbadhatja, megoszthatja a HUNAGI honlapról és/vagy blogtárából megismert dokumentumokat
  •  Blogok: ha blogozik, adjon linket a HUNAGI honlapra és/vagy blogtárára. Ha ehhez vizuális elemre lenne szüksége, kérje meg bannerünket a link céljára a hunagi@hunagi.hu címen
  •  Honlap link: ellenőrizze, hogy intézete, szervezete honlapján van-e link a HUNAGI honlapjára és vagy blogtárára. Ha nincs, javasolja ezt, különöen abban az esetben, ha az intézmény vagy szervezet a HUNAGI tagja, vagy együttműködési megállapodással rendelkező partnere.
  •  Ingyenes előfizetés HUNAGI e-Hírlevélre: javasolja kollegáinak, szakmai partnereinek, kérjék felvételüket a HUNAGI partneri címjegyzékére, hogy rendszeresen megkapják a szervezet elektronikus hírleveleit 
  • Felíratkozás: hunagi@hunagi.hu címen a név, beosztás, intézmény megadásával. Tárgymegjelölés: Felíratkozás HUNAGI eHírlevélre (a leíratkozás ugyanezen a címen Leíratkozás tárgymegjelöléssel.
  •  Névjegy kiegészítés: amennyiben HUNAGI tisztségviselője, HUNAGI testület tagja, vagy intézményi kapcsolattartója, ezt tüntesse fel elektronikus és/vagy nyomtatott névjegyén.
Megjegyzés: az új HUNAGI honlap feltöltés alatt áll. Mivel a tartalom napról-napra gazdagodik előbb a legfrissebb dokumentumokkal és információkkal, az már ebben a kezdeti időszakban is jól felhasználható (pld. a 2012. évi szakmai rendezvénynaptár). A honlap sajátossága, hogy a tartalmi bővítéshez minden regisztrált közreműködő hozzájárulhat. Kérdésével bizalommal forduljon Rab András adminisztrátorhoz, a HUNAGI titkárához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése