2012-11-08

SENSEable Lab (MIT) tevékenysége

Postánkból.  Prudence Robinson (MIT) által megküldött hírlevél szerint a SENSEable Lab az Economist lap támogatásával a városfejlesztés, városgazdálkodás "big urban data"  témakörében Urban Code elnevezéssel nemzetközi fórumot szervezett november közepére. Erre politikusokat, a magánszféra, a tudományos élet és felsőoktatás szakembereit várják. Bővebb tájékoztatás innen tölthető le. A fórum színhelye a Pei tervezte Wiesner épület, amely az MIT Center of Arts and Media Technology részlegének ad helyet. 



A Carlo Ratti professzor vezette szakmai műhely világszínvonalú alkalmazásfejlesztéseket végez a szenzorháló, a mobil kommunikáció, a közösségi térinformatika és LBS együttes közegében. Ratti professzor a Világgazdasági Fórum munkájában is részt vesz. A SENSEable City Lab projekt weboldala. Nagyvárosaink önkormányzati informatikasainak figyelmét ez alkalommal is felhívjuk, fizessenek elő (ingyenes) a hírlevélre és ismerkedjenek meg műhely imponálóan sokrétű, innovatív tevékenységével. A műhely honlapján (http://senseable.mit.edu/), az alsó, News oszlopban található a link az előfizetéshez. HUNAGI a kapcsolatfelvételben is örömmel közreműködik. A műhely szoros európai kapcsolatokat ápol, ipari partnere a trentói Graphitech is.
Technológia és földrajz fejléc alatt legutóbb az Economist mutatta be a SENSEable Lab eredményeit. A HUNAGI főtitkára a wellingtoni Digitális Föld Csúcstalálkozón vette fel a személyes kapcsolatot Ratti professzorral. A "Copenhagen wheel" például a MIT  és a kopenhágai önkormányzat többéves innovatív, fejlesztői együttműködésének eredménye, melynek következtében sorozatban gyártható biciklik hátsó tengelyébe egy sor helyzet-, közlekedési és környezeti állapotra vonatkozó valós-idejű érzékelő- mérő és kommunikációs eszközt építettek be, lehetővé téve a széleskörű lakossági térinformatikai adatgyűjtést és városüzemeltetési, városfejlesztési elképzelések megalapozását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése