2015-08-25

Térképészek világtalálkozója Rióban

Ezen a héten magyar tisztségviselők és szakértők részvételével folyik a 27. Nemzetközi Kartográfiai Konferencia, valamint a Nemzetközi Térképészeti Társulás 16. Közgyűlése Rio de Janeiroban
A konferencia weboldala
Az ICA honlapja
Világtérkép - emlékkiadvány az ICC 2015 konferencia tiszteletére
A konferencia posztere
A konferencia szórólapja
 
Prof.Dr.Zentai László, az ICA főtitkára konferencia és közgyűlési elfoglaltságai ellenére kitűnő hírrel és több fényképpel és annotációval szolgált a keddi napon a honi érdeklődő olvasók számára:

Egy  nagyon friss mai hír: Jesus Reyes megkapta az ICA kitüntetését  (Diploma for Outstanding services) az alábbi tisztségeiben  végzett kíváló munkájáért

  • Chairman of the Commission on Cartography and Children (2007-2015)
  • Key organizer of the Barbara Petchenik Children’s World Map Drawing Competition from 2007
  • Chairman of the International Jury (2005, 2007)
  • Co-editor of three of the four books showing selections of map drawings made by children for the Barbara Petchenik Competitions from 2007.
A díjazottak csoportképe:  balról jobbra:
- Az ausztrál Térképészeti Társulás elnöknője, aki David Fraser képviseletében vette át a dijat,
- José Jesus Reyes (Magyarország),
- Elri Liebenberg (Dél Afrika),
- David Fairbairn (Egyesult Királyság),
- Vlagyimir Tikunov (Oroszország),
- Corne van Elzakker (Hollandia).
 Bővebben:

http://icaci.org/ica-awards-ceremony-icc2015rio/

Dr. Jesus Reyes kiegészítő meggjegyzései:
"Mindenki oklevelet kapott, Fairbairn-t kivéve, aki az ICA Honorary Fellowship-et kapta.

A könyv, amit dedikáltam, a "Children Map the World" sorozat 4. kötete. Az Esri Press adta ki, áprilisban jelent meg, és most volt a hivatalos bemutatója. Ennek a kötetnek a konkrét címe "Anniversary Edition", mert a 2013-as versenyből egy 50 térképrajzból álló válogatást tartalmaz. 2013-ban megünnepeltük a Barbara Petchenik térképrajz-verseny 20. évfordulóját, mert az elsőt 1993-ban szervezték. Emiatt további 20 térképből álló válogatást is tartalmaz, amiket az első 20 évből választottunk ki, vagyis összesen 70 térképrajzot tartalmaz a könyv. A négy szerkesztő közül ketten voltunk ott, Carla Senával együtt (Brazilia) dedikáltuk a könyveket."
Térképkiállítás a magyar térképekkel

Szinte a teljes magyar csapat csoportképe (Hargitay Henrik van csak távol): balról jobbra: Jeney János (doktoranduszunk, Drezdával közös színekben), Jesus Reyes, Prof. Zentai László, Irás Krisztina (a tanszék adjunktusa), Bartos-Elekes Zsombor (volt hallgatónk, doktorunk, Kolozsvárról), Gede Mátyás (a tanszék adjunktusa).

Képek: Prof.Dr. Zentai László és Dr. Jesus Reyes szívességéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése