2015-08-28

A Duna Stratégia tudományos támogatása - a JRC éves rendezvénye Ulmban

A Duna Keselyűsnél
JRC Annual Event on the Scientific Support to the Danube Strategy 
Ulm, 2015 október 27-28
Szakmai tartalom:
JRC Scientific support to Danube strategy
Smart Specialisation for the Danube Region
Danube Reference Data and Service Infrastructure
Danubius Award
4th Annual Forum of the EUSDR

https://ec.europa.eu/jrc/en/event/conference/jrc-annual-event-scientific-support-danube-strategy
Program:
https://ec.europa.eu/jrc/sites/default/files/20151027-ulm-programme.pdf

A júliusi Duna Stratégia Tudományos Támogatása c. bécsi konferencián az EUROGI jóvoltából tartott "Danube Data Cube" előadás (ld. Napló július 7-i bejegyzés) sikere nyomán Dr. Domen Mongus (az EUROGI ExCom tagja) előadás lehetőséget ajánlott fel a GSDI/HUNAGI pilot projekt ötlet továbbfejlesztett változatának bemutatására a JRC ulmi konferenciáján is. 
A pilot projekt ötlet továbbfejlesztésbe - a JRC konstruktív javaslatai figyelembevételével - az Európai Űrügynökség (ESA) a következő két hét folyamán aktívan bekapcsolódik. 
Az anyagot  várhatóan az ESA és a GSDI/HUNAGI elővezetésében előbb a WGISS-40 plenáris ülésén tárgyalják meg (mint emlékezetes, az ötletet a GSDI/HUNAGI képviselője vetette fel ezen a fórumon még májusban Tsukubában), majd ezt követően  október közepéig a HUNAGI  tagjai és érdekelt partnerei, továbbá a GSDI és EUROGI hozzájárulásaival a projektjavaslat javított tervezete a JRC éves fórumán Ulmban bemutatható lesz.
A fejleményekről az érintett GSDI, HUNAGI és EUROGI főtitkárai folyamatosan tájékoztatást kaptak/kapnak de szoros a munkakapcsolat a JRC DRDSI program irányítóival és a Danube Net összekötőjével Dr. Kovács Antal Ferenccel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése