2015-09-16

Menekültek/migránsok - térképek, adatok, megjelenítés


  1. A menekültek/migránsok adatainak hiteles gyűjtője, kezelője és kiadója az ENSZ menekültügyi szervezete az UNHCR. Valószínű, sőt természetes, hogy sok más egyéb, de nem nem nyilvános adatkezelők is léteznek, melyek a térinformatika, távérzékelés legfejlettebb technológiáit is alkalmazzák és ide tartoznak pld. az okostelefonok kommunikációjával és a forgalmazások helyzetadataival kapcsolatos adatgyűjtések és megjelenítések is.

  2. Az alábbi referenciák kizárólag az UNHCR  weboldalaira vonatkoznak, melyek tartalma a kritikus méreteket öltő migráció/menekülthullámmal összefüggésben mind a politikai, mind gazdasági-szociális döntések meghozatalában is felhasználásra kerülnek.

  3. "Képtaláatok - unhcr map
  4. UNHCR - Maps

    www.unhcr.org/pages/49c3646c4ca.html

    Maps are vital to UNHCR's operations around the world. For example, they can depict, accurately and one-dimensionally, the location of a forcibly displaced ...
  5. UNHCR Historical Refugee Data

    data.unhcr.org/dataviz/

    Explore UNHCR's historical refugee data with this interactive data visualization. ... names on this map do not imply official endorsement by the United Nations."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése