2017-02-08

A Fenntartható Fejlődés Célok Megvalósítása Magyarországon - Konferencia a Parlamentben


Az Országgyűlés Felsőházi termében (archív kép)
A címbeli konferenciát a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács és a Magyar Természetvédők Szövetsége rendezte 2017. február 7-én a Parlamentben.

A szervezők képviselői és  a KEH Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóságának vezetője bevezető előadásai mellett a kormányzat részéről a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára Sonkodi Balázs, az FM a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára V.Németh Zsolt, valamint  a KKM nemzetközi együttműködésekért felelős h. államtitkára Kovács Ádám Zoltán tartotak előadásokat.Szót kaptak a társadalmi partnerszervezetek, valamint a parlamentii pártok  képviselői is. A zárszót Körösi Csaba, mondta.


A rendezvény programját részletesen a meghívók tartalmazzák:
http://www.oee.hu/upload/html/2017-01/SDG_konferencia_meghivo_MTVSZ_NFFT.pdf

Kapcsolódó háttéranyagok (bővülni fog):

http://nfft.hu/az-ensz-fenntarthato-fejlodesi-celjai-sustainable-development-goals-a-nemzeti-fenntarthato-fejlodesi-keretstrategia-tukreben/   ( ez különösen hasznos anyag, mert a Nemzeti Keretstratégiát veti össze az ENSZ Agenda 2030 Fenntartható Fejlődés Célokkal, emellett a szaknyelvi terminológia szempontjából is irányt mutató)

ENSZ információs kiadványa 

További forráshelyek:
Az ENSZ fenntartható fejlődési honlapja   (https://sustainabledevelopment.un.org/)

A nemzeti stratégia alakításában a célok és a monitoring térszemléletű megvalósításában jelentős szerephez juthat - tárcaközi összefogásban - a Nemzeti Téradat-infrastruktúra. A kérdéskör több hazai előadás témája lesz a közeljövőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése