2017-04-06

Befejeződött a Locate17/ISDE10 konferencia

Az eredményekrő érdemes lenne itthon előadás formájában is beszámolni.
Ez volt az első alkalom, hogy a távérzékelési alkalmazások és térinformatikai fejlesztések terén a világ élmezőnyében lévő ausztrál szakmai közösség együttes konferenciát tartott a 'Digitális Föld' közösségével.
Az utolsó nap programjából kiemelkedő események a teljesség igénye nélkül a következők voltak:
A reggeli plenárison: különösen Alessandro Annoni előretekintő előadása és a Singapore Land Administration smart city/country törekvései voltak érdekfeszítőek.
Steven Ramage (GEO Sec) előadását tartja
Ezt követően részt vettem az ISDE Európai Tagozata szűkkörű munkacsoport ülésén, melyen jelen volt az ISDE ügyvezető igazgatója és főtitkára is, továbbá van Genderen és Ehlers professzorok, továbbá Annoni a JRC-ből.
A délután az ausztrál CRC-SI kutatásfejlesztési platform szervezésében műhelyen voltam, melynek tárgya a szemantikus web szerepe a téradat infrastruktúrában volt. A délutáni kiemelt előadást Steven Ramage, a GEO kormányközi szervezet nemrégen kinevezett külkapcsolatokért felelős szakértő tartotta, majd az ausztrál Adatkocka program mellett egy másik nemzeti fejlesztési programról, a kontinens méretű 2cm-es GNSS szolgáltatás megvalósításának eredményeiről tartottak előadást a záró szekcióban. A rendezvényen szinte minden ausztrál tartomány fő-földmérője aktív szerepet vállalt. Mivel mind a Digitális Föld Csúcstalálkozó, mind a legközelebbi ISDE szimpózium Európa közelében illetve Európában lesz, remény van arra, hogy a hazai műhelyek szakemberei közül többek részvételével lehet számolni.
Konferencia részvételemet a GSDI és az ISDE szervezetek részbeni támogatásával sikerült megvalósítani.
A jövő hétre a hazautazás eltt már csak egy szakmai program marad, amikor is a Földügyi és Fenntartható fejlődési Intézet igazgatója meghívására látogatást teszek a Melbourne-i Egyetemen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése