2017-04-04

Ma este DBAR vacsora a Neptun Palace étteremben

A Digital Belt and Road Alliance a Kínai Tudományos Akadémia, a RADI kezdeményezése. A Nemzetközi Digitális Föld Társaság (ISDE) titkársága meghívására Prof. Abbas Rajabifard professzorral, a GSDI korábbi elnökével együtt meghívást kaptunk a DBAR Alliance 'Leadership Dinner'  zártkörű találkozójára ma estére, melyet a belvárosi Neptun Palace éttermében tartanak. Mint ismeretes, a GSDI a DBAR Alliance alapító tagjának számít. A holnapi alakuló ülésen és a délutáni műhelyen Rajabifard professzor külön üdvözlő nyilatkozatot tesz. Maga az alakuló ülés sajnos teljes időátfedésben lesz a Virtuális Földgömbök szekciómmal ahol a bevezető előadást tartom és ahol levezető elnökként szolgálok, de a délutáni műhelyen már részt veszek. A DBAR Alliance nem csupán a GSDI szervezet számára lehetőség, de hazai szempontból is érdekes lehet, hiszen a budapesti repülőtér várójában talált HUG (Hungarian Geopolitics) 2016/ 3 száma csak ennek szenteli 190 oldalon témáját 23 tanulmány ismertetésével. (Bővebb információ: hug@pageobudapest.hu) Nos a CAS-RADI DBAR kezdeményezése ugyancsak ide illett volna 24 cikknek, hiszen ennek ismertetésére Guo Huadong akadémikus tavaly júniusi előadása ismertetében minden lehetőség adott lett volna, csak nem volt ismert a One Belt, One Road témakörű HUG kiadvány megjelenése. 
A mai vacsorán az ISDE szervezet Tanácsának tagjai, a GGIM-Asia-Óceánia tagozatának tagjai vesznek részt. Ma este pontosítjuk Rajabifard professzorral jövő heti a Melbourne Egyetemen intézetében teendő tervezett látogatásom részleteit. 
Már le is zajlott a kínai vacsora pompás asztaltársasággal. Megtisztelő volt a 300 éve Survey of India 'Surveyor General'-jával szót váltani, és Prof. Rajabifard közben szervezi a jövő heti egyetemi intézetének meglátogatását Melbourne-ben, ahol a diákokkal is találkozom.  A megelőző koraesti fogadáson módom volt Alessandro Annonival véleményt cserélni, Jevgenyijjel a zseniális gondolkodású orosz fizikussal egy órát 'filózni, mi is a Digitális Föld'  - túl Fullertonon, Bulgakovon és Gore-on...Jó volt ismét találkozni ISPRS elnökömmel John Trinder professzorral és Prof. Bruce Forsterrel aki egy munkacsoportomat vezette. Mindketten már szintén nyugdíjasok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése