2018-06-28

Földmegfigyelési adatok a Fenntartható Fejlődési Célok elérésének szolgálatában. Az ENSZ magas politikai szintű fóruma kísérő rendezvényei New yorkban

A mai napon az EO4SDGs Initiative munkacsoport résztvevőjeként  a kezdeményezést irányító Ms.Argyro Kavvada (NASA HQ) részéről információt és meghívást kaptam a közelgő magas szintű ENSZ politikai fórum (UN High Level Political Forum - HLPF) kísérő rendezvényeire, melyekre New Yorkban július 17-18-án kerül sor az ENSZ székházban illetve Ausztrália ENSZ Missziójában.
Az ENSZ központja New Yorkban. Fotó: RFG
A rendezvényeket az ausztrál kormány vezeti. Ezek egyikének tárgya a 'Big space data and the SDGs' lesz, amelyen várhatóan az ausztrál adatkocka megközelítés lesz a középpontban, míg két közbekérdezős műhely a földmegfigyelési adatok fenntartható fejlődés szolgálatába állításával foglalkozik majd. 
A rendezvény szervezői és támogatói között vannak a GEO, Geoscience Australia, CSIRO, Digital Earth Australia, NASA,  ESA, CEOS, UK Space, Catapult, valamint a Global Partnership for SD Data és az UN Statistical Division.
Ez utóbbi kettő adja a moderátorokat Dr. Claire Melamed ill. Greg Scott személyében. A panelvitába meghívottak között Ausztrália, Svájc, Görögország és Namíbia szerepelnek.
A műhelyek közül az egyik a földmegfigyelés pénzügyi forrásaival foglalkozik, a másik pedig a földmegfigyelési alkalmazások priorításainak azonosításával kapcsolatos kérdéseket tárgyalja országok szintjén.  
A meghívást továbbítom a KKM MŰI részére, illetve az MFTTT és FFC munkacsoportbeli társaimnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése